Avatar

3x21b

Scully: Business is booming.
Mulder: I think you mean banging.

3×21 Avatar
Käsikirjoitus: Howard Gordon
Tarina: David Duchovny ja Howard Gordon
Ohjaus: James Charleston
Ensiesitys: 26.4.1996
Tag line: The Truth Is Out There

Avatar on ensimmäinen jakso, jonka päähenkilöksi nousee joku sarjan sivuhenkilöistä. Apulaisjohtaja Walter Sergei Skinner teki ensiesiintymisensä ensimmäisen kauden jaksossa Tooms. Toisen kauden alkupuolella Skinnerin rooli kasvoi hujauksessa, mutta Scullyn palatessa takaisin alkoi Skinner taas häipyä taustalle. Pienentyneessäkin roolissa Skinner on noussut tärkeäksi Mulderin ja Scullyn tukijaksi FBI:ssa.

3x21c

Skinnerin huono päivä

Nyt Skinnerin on maksettava siitä hinta. X-Arkisto on aiheuttanut Skinnerin elämän hajoamisen. Tässä jaksossa Skinner yritetään raivata pois tieltä lavastamalla hänet syylliseksi prostituoidun murhaan. Mulder tietysti uskoo Skinnerin syyttömyyteen, mutta Scully ei ole läheskään yhtä vakuuttunut.

3x21xf.png

Kuulustelut

Tarinan perusteet ovat periaatteessa kiinnostavat: Skinner on jo aiemmin Ascensionissa kertonut yliluonnollisesta kokemuksestaan Vietnamissa. David Duchovny keksi, että Skinneria piinaisi tarinassa kaunis nuori nainen, mutta toisin kävi: Skinneria piinaavat näyt vanhasta noita-akasta.

3x21d

Ei mikään hehkeä blondi

Linkki syndikaattijuonen ja yliluonnollisen välillä ei ole täysin onnistunut. Jokin yhdistävä linkki puuttuu, eikä katsojalle käy selväksi, mistä ihmeestä oli oikein kyse. Jakso olisi toiminut paremmin pelkkänä salaliittotarinana ilman yliluonnollista aspektia.

Skinnerin avioliittoa, joka tässä jaksossa on keskeisellä sijalla, ei enää myöhemmin mainita sanallakaan.


”You remove Skinner and you weaken us.”


X-Fakta: Useissa jaksoissa mainitaan Mulderin salaperäinen Danny-niminen apulainen FBI:ssa. Miehen sukunimeksi mainitaan Valadeo, joskus tosin myös Bernstein. Danny esiintyy jaksoissa Conduit, The Erlenmeyer Flask, Red Museum, Aubrey, Our Town, Avatar, Wetwired, Leonard Betts, Christmas Carol ja Roadrunners.