Three of a Kind

6x19b

”She’s gonna kick our ass.”

6×19 Three of a Kind
Käsikirjoitus: Vince Gilligan ja John Shiban
Ohjaus: Bryan Spicer
Ensiesitys: 2.5.1999
Tag line: The Truth Is Out There

Three of a Kindin kirjoittamiseen oli varsin painava ja vakava syy: se kirjoitettiin, jotta katsojatkin näkisivät Gillian Andersonin nauravan. Tämä ajatus nauravasta Scullysta ei oikein onnistunut, koska Duchovny ehti jaksojen esitysjärjestyksen muutoksen takia edelle ja pisti Scullyn kikattelemaan koko ajan The Unnaturalissa.

6x19e

Hi hi hii!

Toinen Three of a Kindiin vaikuttanut asia oli, että David Duchovny ei voinut näytellä jaksossa The Unnaturalin valmistelun takia. Niinpä jakso kietoutuu täysin kolmen kummajaisen, The Lone Gunmenien ympärille. Langly, Byers ja Frohike ovat Las Vegasissa, jossa törmäävät sattumalta Suzanne Modeskyyn, naiseen, joka aikoinaan teki heistä yksinäisiä pyssymiehiä.

6x19i

Nainen, josta kaikki alkoi

Three of a Kind ei vedä vertoja esiosalleen Unusual Suspectsille. Jakson Mantsurian kandidaatti –juoni ei yllätä omaperäisyydellään, eikä Three of a Kind ole myöskään sellainen kasvutarina kuin Unusual Suspects oli. Jakso tuntuu armottomasti vain ja ainoastaan täytejaksolta.

6x19d

Hassu ruumiinavaus

Three of a Kind ehkä selittää, miksei The Lone Gunmen ikinä menestynyt TV-sarjana. Kuka viitsii katsoa kolmen höynähtäneen hassunhauskoja seikkailuja, jos niillä ei ole mitään tekemistä X-Arkiston kanssa. Unusual Suspects sentään kertoi tapahtumista, jotka johtivat X-Arkiston ja Lone Gunmenin porukan syntyyn.

6x19a

Yksin autiomaassa

Three of a Kind kuitenkin ihan hyvä jakso, jos standardina käytetään keskiverto The Lone Gunmen –sarjan jaksoa. Ei The Lone Gunmen noin kokonaisvaltaisesti mikään poskettoman huono sarja ollut, varsinkaan sen jälkeen, kun Carter, Spotnitz, Gilligan ja Shiban olivat tyhjentäneet erinäisiä ruumiineritteitä ja ruumiintoimintoja koskevien vitsien varastonsa. Tosin jos John Shibanin jaksot ovat sarjan parhaimmistoa, kyseessä ei voi olla mikään huipputuotekaan.

6x19g

Psyko-Langly

Parhaimmillaan The Lone Gunmen oli kuitenkin hyvällä tavalla vanhanaikainen seikkailusarja. Huonoimmillaan se todisti, kuten tämä Three of a Kind –jaksokin, että Spotnitzin, Gilliganin ja Shibanin kokoontuessa yhteen ajatustenkulku liikkuu suurin piirtein seuraavasti:

  • Tiedättekö mikä olisi todella hauskaa? Hobitti-Frohike tekemässä Mission Impossible –tyylisiä cooleja vakoojatemppuja.
  • Niin, ja Langly voisi oksentaa. Ja joku voisi haukkua Langlyn tyttömäistä tukkaa.
  • Byersille voisi kirjoittaa vähän draamaa, kun Bruce Harwood on niistä ainoa oikea näyttelijä.
  • Sen jälkeen Langly voisi taas oksentaa.
  • Ja Frohikelle voisi pukea jonkun hassun asun tai tekotissit.
  • Sitten joku voisi puristella jonkun takapuolta.
  • Sepä olisi tosi hassua, heh heh!
6x19f

Ehkä toisessa todellisuudessa

Jakson parhaimmat pisteet menevät hurmaavalle Gillian Andersonille, joka Scully Golightlyna pääsee kerrankin näyttämään hauskaa puoltaan. Golightlyn ja Morris Fletcherin parin sekunnin kohtaaminen on hauska lisä muutoin yllätyksettömässä jaksossa.


”I don’t understand. Why would the government want to turn Scully into a bimbo?”


X-Fakta: 13-osainen The Lone Gunmen -sarja nähtiin televisiossa keväällä 2001. Lue täältä arvostelu sarjasta.