Seuraavaksi Mulder ja Scully kohtaavat liskohirviön

MaSMtWM

Legendaarinen Darin Morgan palaa! Se on ehkä vielä suurempi juttu kuin The X-Filesin paluu.

(Lieviä spoilereita:)

Kauden kolmas jakso on Emmy-voittaja Morganin kirjoittama ja ohjaama Mulder and Scully Meet the Were-Monster eli suomeksi Mystisen ihmisliskon salaisuus. Jakso perustuu Morganin Night Stalker -sarjaa varten kirjoittamaan kuvaamattomaan käsikirjoitukseen The ”M” Word, joka on julkaistu myös netissä. Näin kertoo jakson tiivistelmä: ”Kolmisilmäisen ihmissuden väitetään teurastavan ihmisiä Oregonin syrjäisissä metsissä. Vaan onko syypää sittenkin ihmislisko, liskoihminen vai pelkkä ihminen?”

Mulder and Scully Meet the Were-Monster on muuten pisin jakson nimi The X-Filesissa koskaan, ja ainoa kerta, kun jakson nimessä on mainittu Mulder tai Scully. Jakson on kerrottu olevan klassikko jo syntyessään, ja se on kerännyt tähän mennessä kauden ylistävimmät arviot. Odotettavissa on syvällistä pohdintaa ihmisyydestä, viitteita vanhoihin jaksoihin, keski-iän kriisiä, pari vanhaa höynähtänyttä tuttua sekä tämän sarjan mittakaavassa rohkea kohtaus. David Duchocny ja Gillian Anderson ovat jo nauhoittaneet yhdessä kommenttiraidan jaksolle tulevaa DVD-julkaisua varten.

Ennakkovideoita jaksosta: pätkä 1, pätkä 2, pätkä 3, pätkä 4, pätkä 5, pätkä 6, pätkä 7, pätkä 8, pätkä 9, pätkä 10 (luonnollisesti spoilaavia)

Katso myös:

My Struggle
Founder’s Mutation

Kausi 10

Sekä Darin Morganin aiemmat taidonnäytteet:

Humbug
Clyde Bruckman’s Final Repose
War of the Coprophages
Jose Chung’s From Outer Space
Blood (perustuu Morganin tarinaan)
Quagmire (Morganin ”viimeistelemä” jakso)
The Host (Morgan näyttelee viemärihirviötä)
Small Potatoes (Morgan näyttelee luuserihirviötä)

The X-Files kausi 10, jakso 3