Luvassa jotain ennennäkemätöntä: Babylon

babylon.jpg

Valmistautukaa johonkin ennennäkemättömään!

(lieviä spoilereita)

Tuo on joko lupaus tai varoitus. Ennakkotietojen mukaan Babylon tulee olemaan sellainen trippi, ettei moista ole ennen The X-Filesissa nähty. Ja kun käsikirjoittajana ja ohjaajana on Chris Carter, ei voi tietää, onko tulossa jotain nerokasta vai kammottavaa, Requiem vai Fight Club. Jakson nähneiden kriitikoiden keskuudessa Babylon on herättänyt lähinnä hämmennystä.

Jaksossa Mulder ja Scully yrittävät saada tietoa koomaan vajonneelta terroristilta tuhoisista suunnitelmista kumpikin omalla tavallaan, Scully tieteen kautta ja Mulder hieman erikoisemmin keinoin. Tulossa on ainakin uskonnollista pohdintaa, mieleenjäävä baarikohtaus sekä – jos Chris Carteria uskomme – latautunutta käsistäpitelyä. Kaiken lisäksi jakso on kuulemma osittain huumorijakso. Kyllä, huumorijakso ääri-islamistisesta terrorismista. Eikä se kuulemma ole ainoa hämmentävä asia tässä jaksossa.

Jakson vierailijalista on täynnä tuttuja nimiä. Myös uusia kasvoja tavataan: Lauren Ambrosen ja Robbie Amellin on väitetty kirjoittaneen sopimuksen esiintyä sarjan mahdollisesti tehtävällä 11. tuotantokaudella. Amellin roolihahmo agentti Miller on nimetty David Duchovnyn pojan Kyd Millerin mukaan, ja Ambrosen roolihahmo agentti Einstein lienee viittaus esimerkiksi Scullyn väitöskirjaan, joka oli uudelleenkirjoitettua Einsteinia. Uusi sukupolvi FBI:n vähiten etsityimpiä agentteja on siis kasvamassa.

Kausi 10

X-files 10. kausi, jakso 5, viides jakso