Kauden finaali on tuskin päätös

trailer.png

Viimeistä viedään tämän henkiinherätyksen suhteen. Seuraavan jakson My Struggle II eli Kamppailuni, osa 2 myötä on tämä The X-Filesin kymmenes tuotantokausi ohi.

(lieviä spoilereita)

Chris Carterin kirjoittama ja ohjaama kauden päätösjakso on tietysti mytologia. Se sekoittanee mytologiajuonta entisestäänkin, päättyy cliffhangeriin ja jättänee lopun avoimeksi kaikilta osin. Ovatko avaruusolennot vihdoinkin tulossa? Oliko Kurzweil oikeassa? Kuka sytyttää Tupakkamiehen savukkeet? Kuka tai mikä on uusi ”avain kaikkeen”? Entäpä William? Saadaanko mihinkään kysymyksiin vastausta?

Jakson tarinaa ovat ideoineet tiedenaiset Margaret Fieron ja Anne Simon, joten jaksolla pitäisi olla vankka tieteellinen pohja. 🙂 Toivottavasti Richard Dawkins siis katselee.

Jakson englanninkielinen nimi ei viittaa Hitlerin Taisteluni-teokseen, joka myös on englanniksi My Struggle, vaan Karl Ove Knausgårdin kuusiosaiseen Min Kamp-kirjasarjaan. Chris Carterin mukaan kauden aloitusjakson kamppailu oli Mulderin kamppailu, ja tämä toinen kamppailu on puolestaan Scullyn.

Jos haluat spoilaantua ja osaat saksaa, tämän sivun lopussa on melko paljastava jaksokuvaus.

Tuleeko jatkoa uuden kauden osalta, se jää nähtäväksi. Tällä hetkellä todennäköisyyttä voi pitää varsin suurena. Ainakin My Struggle II on trailerien mukaan season finale, ei series finale.

Kausi 10