The Event Series (10. kausi): arvostelut ja jaksot paremmuusjärjestyksessä

1004tt

The X-Files: The Event Series -jaksot paremmuusjärjestyksessä:

1. Home Again
Varsinainen yllättäjä. Jo pelkästään repliikki ”I want to believe, I need to believe, that we didn’t treat him like trash” nostaa tämän jakson kärkeen, sillä siinä on koko sarjan typerimmän juonenkäänteen katumisen makua. Vanha kunnon pelottava MOTW yhdistyy Mulderin ja Scullyn omaan elämään. Kauden tyylikkäin ja kaunein ohjaustyö.

2. Mulder and Scully Meet the Were-Monster
Teknisesti Were-Monster on kauden paras jakso, ja antaisin sille eniten tähtiä. Mutta kun Darin Morganilta odottaa jo valmiiksi hyvää jaksoa, ei Were-Monster onnistu yllättämään. Mulderin hahmo on kirjoitettu parhaiten tällä kaudella tässä jaksossa. ”This model comes with 3,000 gigabertz of pixelbits” on ehkä koko kauden mainioin repliikki.

3. Founder’s Mutation
Varma rutiininomainen perusjakso, joka ei kuitenkaan täysin palvele tarkoitustaan ja kärsii rytmitysongelmista. Wongille pisteet loppukohtauksesta, joka nostaa jakson arvosanaa.

4. Babylon ilman hallusinaatiokohtausta
Listan viimeiset kolme sijaa on valitettavasti varattu yhdelle ja samalle kirjoittaja-ohjaajalle. Babylonissa Carterilla on paljon suuria ideoita mutta toteutus ontuu. Kaksi huumorijaksoa (tai siis oliko tämä huumorijakso?) on liikaa näin lyhyellä kaudella.

5. My Struggle II
My Struggle II on Carterin jaksoista ehkä parhaiten rytmitetty ja tiheätunnelmaisin, vaikka tallookin vanhaa mytologiaa jalkoihinsa oikein urakalla.

6. My Struggle
Konteksti upottaa My Strugglen. Tällä jaksolla ei ole mitään tekemistä sitä edeltävien 201 tai seuraavien jaksojen kanssa. Se on vain silmänkääntötemppu, joka unohdetaan saman tien.

Kauden floppi: Babylonin hallusinaatiokohtaus
Vielä kamalampaa kuin kaikki nähty reboottaus.

The X-Files: The Event Series (kausi 10)

 

Takaisin parhaisiin jaksoihin
Kausi 1    Kausi 2    Kausi 3    Kausi 4    Kausi 5    Kausi 6    Kausi 7    The Event Series (10. kausi)