Kausi 10 ilmestyy DVD:lla — sarjan jatkosta ei vieläkään tietoa

Missä viipyy kausi 11

Maailma tuhoutuu! Missä viipyvät uudet jaksot?

Avatut kansiot on yhä puolihorroksessa, mutta päivitetään tilannetta sen verran, että The X-Filesin jatkosta ei ole vieläkään tietoa. FOX:n johtaja Dana Walden on jälleen kerran todennut, että kaikki riippuu päätähtien sekä Chris Carterin aikatauluista.  Gillian Anderson on sanonut, ettei FOX ole vielä edes lähestynyt häntä neuvotellakseen sarjan jatkamisesta.

Neuvotteluista ei ole ollut aiemminkaan tapana hiiskua julkisuuteen, joten kulissien takana voi tilanne olla toinen. Sarjan tieteellisen neuvonantaja Anne Simon on kertonut Twitterissa (22.4.) Chris Carterin todenneen, että neuvottelut sarjan jatkosta ovat meneillään, mutta ne ovat hitaat ja monimutkaiset. Käytännössä tilanne on siis sama kuin alkuvuodesta (ks. The X-Filesin 10. kausi päättyy – jatkuuko tarina?).

Jatkoa odotellessa on julkaistu lista 10. kauden DVD/Blu-ray -julkaisu sisällöstä. Kausi 10 eli The X-Files The Event Series ilmestyy DVD:lla Yhdysvalloissa 14.6., ja Amazon.co.uk:n mukaan Region 2 -versio julkaistaan jo 13.6. Monet suomalaiset nettikaupat mainitsevat kuitenkin julkaisupäiväksi jo 2.5. (Lisäys 2.5.2016: tämä 2.5. Suomessakin ilmestynyt versio ei sisällä extroja). Kun extrat sisältävä julkaisu ilmestyy, se tulee sisältämään:

 • Deleted & Extended Scenes: aikaisemman tiedon mukaan kaudella ei juurikaan olisi poistettuja kohtauksia, joten saa nähdä, onko tulossa mitään huomionarvoista
 • Gag Reel: sisältänee ainakin tämän sattumuksen
 • The Makings of a Struggle: ilmeisesti My Strugglen tekemisestä kertova dokumentti
 • Season X: An In-Depth Behind-the-Scenes Look at “The Event Series”: kyseessä saattaa olla dokumentti The X-Files Reopened. Mutta miksi kukaan ei keksinyt aiemmin markkinoida 10. kautta termillä Season X?
 • Monsters of the Week: A Recap from the Wildest and Scariest from the Original Series: nimestä päätellen vanhojen palojen kierrätystä
 • “The X-Files” Green Production PSA: todennäköisesti tämä tietoisku
 • Short Film – Grace by Karen Nielsen: Karen Nielsen toimi 10. kaudella script editorina, mutta tämä lyhytelokuva ei liity mitenkään sarjaan
 • Kommenttiraidat: 
  • Founder’s Mutation (Chris Carter ja James Wong)
  • Mulder and Scully Meet the Were-Monster (David Duchovny ja Gillian Anderson sekä Kumail Nanjiani ja Darin Morgan)
  • My Struggle II  (Chris Carter ja Gabe Rotter)
DDGA_kommenttiraita

David Duchovny ja Gillian Anderson nauhoittamassa kommenttiraitaa

Mainittakoon, että tämä on ensimmäinen kerta, kun David Duchovny ja Gillian Anderson tekevät kommenttiraidan yhdessä. Kaksikon Twitter-viestittelyistä päätellen kommenttiraita lienee täynnä huumoria ja kaksimielisyyksiä.

dvdkansi

Kaikista promokuvista kanteen valittiin tämä photoshoppauksen ”taidonnäyte”

Ebayssa VIPFanClubs kauppaa muuten tällä hetkellä The X-Filesin 10. kaudella käytettyä puvustoa ja kaikenlaista irtotavaraa, joten jos olet aina halunnut päästä Mulderin tai Scullyn housuihin, tässä on tilaisuutesi.

wm23

Myynnissä myös nämä kuuluisat pöksyt. Kuva: The X Files Source