FOX julkaisee tulevan kauden ohjelmistonsa

DontGiveUp

Yhdysvaltalaiset televisiokanavat pitävät parhaillaan New Yorkissa niin sanottuja Upfronts-tilaisuuksiaan, joissa julkaistaan kanavien syksyn 2016 ja kevään 2017 ohjelmistot. FOX pitää Upfronts-tilaisuutensa maanantaina 16.5. Silloin siis saattaa selvitä, onko The X-Filesille tulossa jatkoa kyseisen ajanjakson aikana vaiko aikaisintaan kesällä/syksyllä 2017.

Upfronts2015

Duchovny, Anderson ja Carter FOX Upfronts 2015 -tilaisuudessa 11.5.2015

Todennäköisesti The X-Files ei ole mukana vielä tulevan kauden ohjelmistossa, sillä julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan neuvottelut uusista jaksoista etenevät hitaasti. Siitäkin huolimatta The X-Filesin paluuta jossain vaiheessa voi pitää melko varmana. Haastattelujen perusteella Gillian Anderson, joka on ollut kaikista vaikein houkutella mukaan uusiin jaksoihin (ks. artikkeli), vaikuttaa uusimmissa haastatteluissa lämmenneen ajatukselle. Esimerkiksi Wall Street Journalin haastattelussa (29.4.2016) Anderson pitää sarjan jatkumista todennäköisempänä kuin sitä, ettei jatkoa tule. Myös Chris Carter on vahvistanut (IGN 8.5.2016) Andersonin ja David Duchovnyn halun jatkaa sarjan tekoa. FOX:n halu saada jatkoa on ilmiselvä, olihan The X-Filesin paluu kanavan toiseksi katsotuin käsikirjoitettu sarja kaudella 2015-2016, ja kaikkein katsotuin ”uusi” sarja.

Katso myös: 11. kautta koskevien uutisten koontisivu

HomeAgain

We came, we saw, we conquered.

TV-kanavat asettavat muuten parhaillaan ehdokkaitaan 2015/2016 -kauden Emmy-palkinnoille. The X-Filesista kilpailuun on lähetetty jaksot My Struggle ja Mulder and Scully Meet the Were-Monster. Emmy-ehdokkuudet julkaistaan 14. heinäkuuta, ja varsinaiset palkinnot jaetaan syyskuussa. Emmyja jakava Television Academy on tehnyt sääntömuutoksen, jonka mukaan The X-Filesin kaltaiset palaavat event series -sarjat eivät voi kilpailla limited series -kategoroissa, vaan ne kilpailevat normaaleissa draamasarjojen tai komediasarjojen kategorioissa. Kilpailu on kuitenkin kova, ja The X-Filesin mahdollisuutta saada merkittäviä Emmy-ehdokkuuksia voi pitää melko epätodennäköisenä, jollei Darin Morgan innosta äänestäjiä tarpeeksi käsikirjoitusehdokkuuden takaamiseksi.

DMdoodle

Irtoaako tällä Emmy-ehdokkuus? Darin Morganin käsitys jaksostaan.

Parin päivän päästä, tarkemmin sanottuna torstaina 19.5., tulee muuten kuluneeksi 14 vuotta siitä, kun alkuperäinen Salaiset kansiot päättyi TV-ruudussa.

ewtt

14 vuotta sitten

Vuodet ovat siis kuluneet, mutta Rolling Stones -lehti on vastikään nimennyt Mulderin ja Scullyn parhaaksi TV-duoksi kautta aikojen. ”Friends, rivals, partners, lovers — they’re every great TV duo all at once, which makes them the greatest of all”, kirjoittaa lehti.

babylon.jpg

23 vuoden jälkeenkin yhä TV-pareista parhain

Vielä viimeisenä uutisia 10. kauden DVD-julkaisusta Suomessa. Toukokuun alussa ehdittiin jo julkaista DVD, joka ei sisältänyt extroja. Eräs ystävällinen lukija vinkkasi, että The X-Files: The Event Series DVD extroineen tullaan kuin tullaankin julkaisemaan Suomessa heinäkuussa. DiskShop.fi onkin päivittänyt sivulleen tiedon, että kyseinen DVD julkaistaan 4.7.2016. Kiitos lukijalle vinkistä! Sama sivusto kertoo muuten The X-Files Complete Box Seasons 1-10  DVD:n julkaisuajaksi myös heinäkuun.

 

Darin Morganin piirustus on huutokaupattavana Doodle 4 NF -sivustolla.