The X-Filesin paluusta on jo vuosi

first look

Tasan vuosi on nyt kulunut siitä, kun The X-Filesin kymmenennen kauden kuvaukset alkoivat Vancouverissa. Tällä hetkellä The X-Files -rintamalla on kuitenkin varsin hiljaista. Kuten edellisessä päivityksessäkin todettiin, uutisia sarjan jatkosta voidaan joutua odottamaan kenties jopa vuoden verran, ja uusia jaksoja nähdään aikaisintaan syksyllä 2017 tai todennäköisemmin keväällä 2018.

kuvaukset

Vuosi sitten Vancouverissa

David Duchovny on TV Guidessa (June 6-19, 2016kommentoinut mahdollista tulevaa kautta. Duchovny haluaisi uuden kauden sisältävän enemmän jaksoja kuin vain kuusi, muttei kuitenkaan sentään yli kahtakymmentä jaksoa kuten ennen vanhaan. Tosin olihan 10. kaudenkin tarkoitus sisältää noin tusina jaksoja, mutta Gillian Anderson ei halunnut edes neuvotella niin suuresta jaksomäärästä. FOX joutuu varmastikin tekemään parhaansa, mikäli aikoo saada 11. kaudesta esimerkiksi 13 jakson pituisen, kuten monet TV-tuotantokaudet nykyisin ovat.

Arkistossa

Vastahakoinen  X-Arkistoon palaaja

Gillian Andersonilla on muutenkin kiirettä työrintamalla, vaikka Bondiksi Anderson tuskin sentään kohusta huolimatta päätyy. Viimeisimpänä kiinnityksenä on rooli Hannibal-tuottaja Bryan Fullerin uudesta sarjasta American Gods. The Fallin uudet jaksot näkevät päivänvalon loppuvuodesta. Myös David Duchovnylta on tulossa uutta TV-tuotantoa: Aquariuksen uudet jaksot alkavat viikon päästä, ja mies on myös uusinut agenttiroolinsa ensi vuonna nähtävässä Twin Peaksin paluussa. Lisäksi Duchovny työstää parhaillaan toista albumiaan. Sen sijaan Frank Spotnitz on jättänyt The Man in the High Castle -sarjan showrunnerin tehtävät, mutta saanut saman tien CBS:lle tuotantoon uuden sarjansa Ransom, joten Spotnitzillakaan on tuskin lähiaikoina aikaa The X-Filesille.

Agentti

Moninkertainen agentti

Lopuksi ikuisuusaiheeseen eli 10. kauden DVD-julkaisuun. Ensi viikolla ilmestyvä DVD:n ja Blu-rayn brittiversio ei ilmeisesti tule myöskään sisältämään extroja, mutta 4. heinäkuuta ilmestynee vihdoin pohjoismainen extrat sisältävä versio DVD:sta ja 20.kesäkuuta Blu-Raysta. Jos extroihin haluaa päästä aiemmin käsiksi, niin R2 -alueella esimerkiksi ranskalainen ja saksalainen DVD/Blu-ray extroineen ilmestyvät jo kesäkuussa. Extrat sisältävä DVD on ehditty jo julkaista muutama viikko sitten Australiassa, joten kiinnostavimmat extrat ovat jo vuotaneet internettiin.