The X-Filesille ei Emmy-ehdokkuuksia, 11. kaudesta ristiriitaista tietoa

1003ew

The X-Files ei saanut Emmy-ehdokkuuksia, ja epäselvyydet 11. tuotantokauden ympärillä jatkuvat.

Eri osapuolilla näyttäisi tällä hetkellä olevan eri näkemyksiä sitä, missä vaiheessa 11. kauden suunnittelu on. Chris Carter on maininnut, että jossain vaiheessa oli puhetta kuvausten aloittamisesta marraskuussa, mutta tuo aikaraja tuli ja meni. Toiveistaan tehdä 11. tuotantokausi Carter puhuu myös tässä haastattelussa. Gillian Anderson on jälleen kerran kertonut, ettei FOX ole ollut edes yhteydessä häneen, ja niin kauan kuin FOX ei itsestään ilmoittele, hän sitoutuu muihin projekteihin. FOX taas väittää edelleen, että näyttelijöiden edustajiin on kyllä oltu yhteydessä. Kun vielä 1990-luvulla Duchovny ja Anderson olivat otsikoissa riitaisten väliensä takia, nyt Anderson toteaa edellä mainitussa haastattelussa nauttineensa 10. kauden kuvauksissa erityisesti työskentelystä Duchovnyn kanssa, ja toivoo mahdollisuutta yhteistyölle vielä tulevaisuudessakin.

ddga2.jpg

Entiset riitapukarit

Kaikki mahdollista 11. tuotantokautta koskevat uutiset kerätään tästä eteenpäin koostesivulle Mahdollinen 11. kausi, jonne pääsee oikean reunan valikosta sekä Kaikkia asioita -valikon kautta.

tbc

Siinäpä kysymys

XFiles.news -sivusto on julkaissut artikkelin siitä, mikä jäi vielä kertomatta The X-Files: The Event Series -DVD/Blu-rayn taustadokumenteissa. Top Ten Behind The Scenes Secrets from The X-Files: Event Series -artikkelin on kirjoittanut 43:45 The Makings of a Struggle- ja Season X -dokumentit tehnyt Julie Ng. Huomiota saavat muun muassa Glen Morganin huonot piirustustaidot, Gillian Andersonin kolarointi kuvauksissa sekä Mulder and Scully Meet the Were-Monster -jakson kommenttiraidan haasteellinen nauhoitusprosessi. Darin Morgan kirjoittamassa Californication-jaksoa? Mitä siitä olisikaan tullut!

kulissien takana.jpg

Gillian Anderson ja David Duchovny naureskelevat Glen Morganin kalju-ukoille (Kuva: XFiles.news)

TV-kauden 2015/2016 Emmy-ehdokkaat on paljastettu, eikä The X-Filesille tullut ehdokkuuksia. Aikoinaan The X-Files oli neljästi ehdolla (1995-1998) parhaaksi draamasarjaksi voittamatta kertaakaan. Uudistettujen sääntöjen vuoksi The X-Filesin kymmenes kausi joutui lyhyydestään huolimatta kilpailemaan yhä varsinaisissa draamasarja-kategorioissa eikä lyhytsarja-kategorioissa, joissa kilpailu ei ole niin kovaa. David Duchovny ja Gillian Anderson olivat kumpikin esiehdokkaina lopullisiksi parhaan draamanäyttelijän ja -näyttelijättären Emmy-ehdokkaiksi, mikä ei tarkoita juuri mitään, sillä käytännössä kaikki kynnelle kykenevät voidaan asettaa esiehdokaslistalle. Ja asetetaankin, sillä tänä vuonna näyttelijöitä oli ehdolla 464 sivun verran. Esimerkiksi William D. Davis oli ehdolla parhaan miessivuosan ehdokkaaksi ja Annet Mahendu parhaan vierailevan näyttelijättären roolista. Ei siis ihme, että nelinkertaiset Emmy-ehdokkaat Duchovny ja Anderson (Emmy-voittaja vuodelta 1997) jäivät ehdokkuuksitta niin The X-Filesista kuin Aquariuksesta ja Hannibalistakin.

emmy1995.jpg

Emmy-eleganssia vuodelta 1995

Parhaan käsikirjoituksen Emmy-ehdokkuutta havittelivat tänä vuonna The X-Filesille Darin Morgan jaksolla Mulder and Scully Meet the Were-Monster, Glen Morgan jaksolla Home Again ja Chris Carter jaksolla Babylon. Parhaan ohjauksen ehdokkuutta tavoittelivat Chris Carter (My Struggle), Darin Morgan (Mulder and Scully Meet the Were-Monster) sekä Glen Morgan (Home Again), mutta tyhjin käsin siis jäätiin. Sen sijaan Better Call Saul, jonka vuoksi Vince Gilligan joutui kieltäytymään 10. kaudesta, on ehdolla parhaaksi draamasarjaksi. Better Call Saulin lisäksi useita ehdokkuuksia saivat esimerkiksi Frank Spotnitzin sarja The Man in the High Castle ja James Wongin tuottama American Horror Story: Hotel. 

Liskomies tulee!

Tämä ei tehonnut Emmy-äänestäjiin

Parhaita scifi-, kauhu- ja fantasiasarjoja palkitseva Saturn Awards ei myöskään myöntänyt The X-Filesille parhaan TV-sarjan palkintoa tai näyttelijäpalkintoja. Sen sijaan The X-Files: The Collector’s Set palkittiin parhaana DVD/Blu-ray -julkaisuna kyseisessä palkintogaalassa.

Collectors_set

Voittoisa boksi

La-La Land Records tulee syksyllä julkaisemaan kolmannen osan Mark Snown The X-Files -sountrack-kokoelmaan. Myös 10. kauden musiikkia tullaan julkaisemaan, mutta ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Katso myös: 11. kautta koskevien uutisten koontisivu