Vahvistetaanko 11. kauden teko piakkoin?

1002a

Merkit näyttävät siihen suuntaan, että varmistus The X-Filesin 11. kauden tekemisestä saatetaan saada odotettua pikemmin.

Jo maanantaina FOX kommentoi uusia jaksoja koskevien neuvottelujen olevan varsin pitkällä. Lisää pökköä pesään laittoi tiistaina David Duchovny, joka onnitteli Twitterissä Gillian Andersonia syntymäpäivän johdosta ja käski kiillottelemaan FBI-virkamerkkiä (”If you see Dana, tell her Fox says she might wanna polish up the ol’ badge soon-ish”). Myös sarjan tieteellinen neuvonantaja Anne Simon hihkui Twitterissä olevansa yksi neljästä, joka tietää miten tarina jatkuu My Struggle III –jaksossa.

FOX:n johtajat Dana Walden ja David Madden ovat kertoneet, että uusi kausi sisältänee 8-10 jaksoa. Jaksojen määrä on ilmeisesti kuvausajankohdan lisäksi yksi neuvottelujen vaikeimpia asioita: FOX haluaisi jopa 13 jaksoa, mutta Gillian Anderson vain kahdeksan jaksoa.

Vaikka kausi 10 sai osakseen paljon negatiivista kritiikkiä, FOX luottaa yhä Chris Carterin näkemykseen. Carter on aiemmin maininnut toivovansa, että hänelle jää mahdollisimman paljon aikaa kirjoittaa uudet jaksot. Kannattaa ehkä jo teroitella kynää…

FOX on aiemmin ilmoittanut tähtäävänsä siihen, että The X-Filesin uusi kausi esitettäisiin joko syksyllä 2017 tai keväällä 2018. Jälkimmäinen ajankohta juhlistaisi sopivasti sarjan 25-vuotista taivalta.