The X-Filesin tekijöiden kalenterit täyttyvät muista töistä

4x02b

The X-Filesin tekijöiden uusista projekteista on tullut useita uutisia, mutta yksikään projekteista ei liity The X-Filesiin.

Parin viikon sisällä Gillian Andersonilta on julkistettu kaksi tulevaa elokuvaa, Agatha Christien novelliin perustuva Crooked House sekä thrilleri Andorra. Ensimmäisen kuvaukset ovat jo alkaneet ja jälkimmäistä aletaan kuvata ensi vuoden huhtikuussa. Lisäksi Anderson suunnittelee tuovansa A Streetcar Named Desire -näytelmän takaisin teattereihin Lontoossa. Vince Gilliganin on puolestaan uutisoitu tekevän Better Call Saulin uuden kauden lisäksi seuraavaksi HBO:lle sarjan Raven lahkonjohtaja Jim Jonesista. Jo aiemmin on uutisoitu Frank Spotnitzin uudesta sarjasta Ransom, ja uudessa haastattelussa Spotnitz sanoo, ettei tiedä (tai myönnä), onko mukana mahdollisella The X-Filesin 11. kaudella. Kukaan ei siis varsinaisesti näytä pitävän kalenteriaan tyhjänä The X-Filesin varalta. Kun varsinaisen The X-Filesin jatko on vielä avoin, on FOX sen sijaan uutisoinut uudesta The X-Files -parodiasta Ghosted.

kalenteri.png

Kalenterit täyttyvät!

Näistä uutisista huolimatta Patrick Munn TVWise-sivustolta on uutisoinut FOX:n suunnittelevan uusia jaksoja ensisijaisesti syksyn 2017 ohjelmistoon. Jos tämä pitää paikkansa, täytyisi jaksoja päästä kuvaamaan viimeistään keväällä tai kesällä 2017 riippuen siitä, kuinka kauan jälkituotannolle halutaan antaa aikaa. Kymmenennen kauden kuutta jaksoa kuvattiin noin kolme kuukautta ja niitä alettiin esittää vasta viitisen kuukautta kuvausten loppumisen jälkeen. 1990-luvulla viive jakson kuvaamisen ja esittämisen välillä saattoi pienemmillään olla vain kuukauden.

scully

Ajan haaskaus ottaa Scullya päähän

Salaisten kansioiden 10. kausi ei ole palkintoja kahminut, mutta Vancouver Film Festivalilla Chris Carter tullaan palkitsemaan ympäristönsuojelupalkinnolla. Kymmenennen kauden jaksojen tuotannossa kiinnitettiin erityistä huomioita esimerkiksi kierrättämiseen, jätteiden vähentämiseen ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, kuten jo aiemmin julkaistussa dokumentissa selviää. The X-Files on voittanut ympäristöaiheisia palkintoja aiemminkin: jaksot Darkness FallsFearful Symmetry, Quagmire ja Arcadia voittivat aikoinaan Environmental Media Awards -palkinnon, joka myönnetään parhaalle ympäristönsuojeluviestin sisältävälle elokuvalle tai TV-sarjan jaksolle.

roskahirvio

Salaiset kansiot pitää roskahirviön loitolla

Yhdysvaltojen Dancing with the Stars -ohjelmassa nähdään 19.9. kuinka The X-Files Theme taipuu argentiinalaiseksi tangoksi. Päivitys: tässä tämä erikoinen tango.

Katso myös: Mahdollinen 11. kausi?