Anderson ja Duchovny kommentoivat paluun mahdollisuutta

mutrusuut.jpg

Uutta elokuvansa ja kirjaansa promoava Gillian Anderson ja kiertueellaan musisoiva David Duchovny ovat viime viikkoina joutuneet vastailemaan ahkerasti kysymyksiin The X-Filesin paluusta.

Duchovnyn sanojen mukaan uusista jaksoista neuvotellaan, ja piakkoin selviää, jatkuuko sarja vai ei (Weei). Toisessa haastattelussa Duchovny totesi voivansa lyödä vetoa paluun puolesta (Kevin Klein Live). Eräässä haastattelussa hän puolestaan toteaa, että hyvältä näyttää, vaikkei vielä olekaan mitään kerrottavaa (Wbur). Samassa haastattelussa Duchovny kommentoi edellisen kauden epätasaisuutta sanoen, että jotkut jaksot toimivat paremmin kuin toiset. Osaksi tämä johtui siitä, että jaksoja oli liian vähän — hieman huvittavaa, että nykyään Duchovny siis valittaa siitä, ettei saa tehdä niin paljon Salaisia kansioita kuin haluaisi. Rock-muusikoksi alkanut Duchovny on parhaillaan Hell or Highwater -kiertueella.

Anderson on ollut viime aikoina julkisuudessa uuden kirjansa We: A Manifesto for Women Everywhere ja uuden elokuvansa Viceroy’s House vuoksi. Anderson on ollut kommenteissaan Duchovnya pidättyväisempi, eikä ole halunnut suoraan kommentoida sarjan mahdollista paluuta (ODE). Toisessa haastattelussa Anderson puolestaan kertoo, ettei oikeastaan kaipaa Scullyn roolia ja että hän yrittää valita nykyisin rooleja, jotka ovat Scullysta mahdollisimman kaukana (Getty). Päivitys: Washington Postin haastattelussa 2.3.2017 Anderson toteaa, että The X-Files ”luultavasti ei” ole vielä kuopattu.

Siitä, minkä projektien parissa Anderson tai Duchovny työskentelevät tämän kevään jälkeen, ei ole vielä tietoa. FOX kommentoinee tilannetta seuraavan kerran viimeistään 15.5. pidettävässä Upfronts-tilaisuudessa, jossa esitellään kanavan tulevaa ohjelmistoa. Sen sijaan Chris Carterin twiittaileva äänitorvi Anne Simon jaksaa pitää yllä uskoa The X-Filesin paluuseen. ”1 yr since Scully & Mulder in peril on bridge. Latest news is ”lots of talking; no action yet”. Keep the faith! #TheXFiles will return!”

Katso myös: Uutisia 11. kaudesta