Duchovny ja Anderson palaavat Mulderin ja Scullyn rooleihin, mutta eivät televisiossa

ew2015

The X-Files palaa äänikirjoina ja lastenkirjoina, mutta itse TV-sarjan jatkosta ei ole tietoa.

”Huhtikuu on kuukausista julmin”, sanoi Mulder aikoinaan jaksossa D.P.O T.S. Eliottia lainaten. The X-Filesille huhtikuu tuo ainakin omituisia oheistuotteita. The X-Files on siis palaamassa, mutta tällä kertaa vain äänikirjoina. The X-Files: Cold Cases -audiokirjat kertovat Mulderin ja Scullyn seikkailuista I Want to Believen ja The Event Seriesin välisenä aikana. Merkittävää on, että niin Duchovny, Anderson kuin monet sivuhahmojen näyttelijöistäkin (ainakin Mitch Pileggi, William B. Davis) ovat mukana projektissa. Tarinat on kirjoittanut Dirk Maggs, ja Chris Carter on antanut ”luovaa ohjausta”. Täysin uudesta materiaalista ei ole kyse, sillä Cold Cases on adaptaatio aiemmin julkaistuista Joel Harrisin The X-Files -sarjakuvista. Helppo rahastuskeino siis kyseessä, ja ilman Andersonin ja Duchovnyn mukanaoloa melko unohdettava. The X-Files: Cold Cases ilmestyy 18.7.2017. Lisätietoa esimerkiksi täällä ja täällä.

audio.jpg

Jo viime kesänä hämmästelin The X-Filesin uusimpia oheistuotteita (”Mitä ihmettä on tapahtumassa The X-Files -tavaramerkille?”). Silloin tapetilla olivat Mulderin ja Scullyn teinivuosista kertovat uudet The X-Files: Origins -kirjat ja -sarjakuvat Agent of Chaos ja Devil’s Advocate. Vielä oudompaan suuntaan ollaan menossa, sillä seuraavaksi ollaan julkaisemassa lastenkirja The X-Files: Earth Children Are Weird, jossa Mulder ja Scully nähdään yhdessä seikkailevina lapsina. Kyllä vain. Lastenkirjan julkaisusta kertoi ensimmäisenä Entertainment Weekly. 

Myös sarjakuvien puolella The X-Files jatkaa omituista linjaansa Deviations-sarjakuvallaan. Tässä tarinassa Fox Mulder abduktoitiin lapsena, ja hänen sijastaan Samantha tutkii salaisia kansioita Scullyn kanssa. Sarjakuvassa on jo ehditty näkemään myös Lone Gunmenit, joista Byers on ihastunut Samanthaan. Mitähän vielä keksitäänkään?

Katso myös: Uutisia 11. kaudesta