Tällä kertaa The X-Files ei kärsi käsikirjoittajien lakosta

iwtb3

Hyvä uutinen on, että Hollywoodin käsikirjoittajien lakko, jolla olisi saattanut olla vaikutusta The X-Filesiinkin, on peruuntunut. Huono uutinen on, että Vince Gilligania tuskin nähdään 11. kaudella.

TV-sarjojen tuotantoa uhannut Yhdysvaltojen käsikirjoittajakillan lakko on peruuntunut viime hetkillä. Lakon oli määrä alkaa viime yönä, mutta käsikirjoittaajat pääsivät sopimukseen studioiden kanssa. Mikäli lakko olisi toteutunut, olisi se tarkoittanut sitä, että myöskään The X-Filesiin ei olisi voinut kirjoittaa yhtään käsikirjoitusta ennen kuin lakko olisi ollut ohi. Ja kun hyvin todennäköisesti yhtään käsikirjoitusta ei ole vielä uusia jaksoja varten kirjoitettu, olisi ollut mahdollista, että lakon pitkittyessä ei olisi ollut elokuussa mitään kuvattavaa. Edellisen kerran käsikirjoittajat lakkoilivat vuodenvaihteessa 2007-2008 peräti kolmen kuukauden ajan. Lakolla oli silloin vaikutusta The X-Filesiin, sillä I Want to Believe -elokuvan käsikirjoitus oli saatava valmiiksi kiireellä ennen lakon alkua. Lakon takia elokuvan käsikirjoitukseen ei saanut tehdä kuvauksissa pienintäkään muutosta, vaikka käsikirjoituksen hiominen olisi todennäköisesti hyödyttänyt elokuvaa.

iwtb7.jpg

I Want to Believen kuvauksissa 2007

Vaikka tulevasta The X-Filesin tuotantokaudesta ei tiedetä käytännössä vielä mitään, yksi asia on jo ehtinyt varmistua: Vince Gilligania ei kaudella hyvin todennäköisesti tulla näkemään. Gilligan kommentoi Den of Geekin haastattelussa, että haluaisi kovasti olla mukana, mutta kiireet estävät. Eikä Carter ole kyllä toistaiseksi edes pyytänyt häntä mukaan.

vg.jpg

TV-työt pitävät Vince Gilliganin kiireisenä

David Duchovny on vahvistanut, että The X-Filesin uusien jaksojen kuvaukset alkavat elokuussa. Samassa haastattelussa Duchovny on lupaillut, että uusi kausi tulee olemaan edellistä parempi. Viime kauden kuudessa jaksossa oli niin paljon kerrottavaa, joten kymmenessä jaksossa on enemmän tilaa tarinalle, kertoi Duchovny radiohaastattelussa.

TXF Event Series

Uutta musiikkia

Viime kauden musiikkia sisältävä soundtrack The X-Files: The Event Series on tullut myyntiin viime viikolla. Tupla-CD sisältää Mark Snown musiikkia kaikista kuudesta jaksosta. Levyn julkaisi La-La Land Records. Sarjan musiikista ja La-La Landin aiemmista julkaisuista enemmän tällä sivulla.

The X-Files jatkuu – mitä tiedämme ja mitä emme
Uutisia 11. kaudesta