The X-Filesin kuvaukset käynnistyvät Vancouverissa

ms9

Uusien jaksojen kuvausten väitetään jo yllättäen alkaneen etuajassa.

Kuvausten oli ilmoitettu alkavan vasta ensi viikolla, 8.8.2017. What’s Filming on kuitenkin kertonut kuvausten alkaneen jo 4.8.2017. Mitään kunnollista vahvistusta kuvausten aloittamisesta ei ole vielä saatu, joten joko kyseessä on väärä tieto tai kuvauksia tehdään jossain piilopaikassa.

David Duchovny ja Gillian Anderson ovat joka tapauksessa saapuneet kaupunkiin muutama päivä sitten. Duchovny twiittasi kuvan Vancouverin tornitaloista ja Anderson uudesta Scully-peruukista.

twiitit.jpg

Creative BC -sivuston mukaan uutta kautta kutsutaan niinkin kekseliäällä nimellä kuin The X-Files Event Series 2, ei siis tuotantokausi 11. Ten Thirteen Productions toimii salanimellä 3rd Floor Productions, koska ymmärrettävästi kuvauksia seuraamaan ei kaivata suuria väkijoukkoja. Chris Carter ja Glen Morgan jatkavat edellisen kauden tapaan vastaavina tuottajina.

Vaikka kuvaukset ovat jo alkaneet tai alkamassa, ei ensimmäisen jakson käsikirjoitus ilmeisesti ole vielä valmistunut. Kyseessä on Chris Carterin kirjoittama ja ohjaama jakso, jonka pitäisi jatkaa tarinaa edellisen kauden cliffhangerista. Carterin tosin tiedetään saaneensa käsikirjoituksensa aina valmiiksi viimeisellä minuutilla ja kiikuttaneen joskus uusia versioita käsikirjoituksesta siinä vaiheessa, kun näyttelijät seisovat jo kameran edessä. Oletettavasti Carterin on kuvausten aikana ehdittävä vielä kirjoittaa ja ohjata kaudelle 1-2 jaksoa.

Carterin jakson jälkeen kuvausvuorossa on ilmeisesti Benjamin Van Allenin kirjoittama jakso. Sen ohjaaja ei ole vielä tiedossa. David Duchovny on vahvistanut, että hän ei tule ohjaamaan tai kirjoittamaan jaksoja uudelle kaudelle, koska siihen menevä aika olisi pois Mulderin ruutuajasta.

Uusissa jaksoissa esiintyvistä näyttelijöistä on tähän mennessä saatu yllättävän vähän tietoa. Ainoastaan Mitch Pileggin paluusta Skinnerin rooliin on uutisoitu. Robert Patrick, joka 10. kaudella kieltäytyi palaamasta Doggettiksi, on nyt ilmoittanut, että voisi sittenkin palata roolinsa, jos vain pyydetään.

Kymmenen jakson kuvaukset kestävät 21.12. asti. Kuvauksia voi seurata esimerkiksi nettisivulta What’s Filming, jossa listataan päivittäin Vancouverin aktiiviset kuvauspaikat. Twitterissä What’s Filming ja YVRShoots tiedottavat Vancouverin alueen kuvauksista ja saattavat myös julkaista kuvaustilanteista otettuja kuvia ja videoita – twiitit voivat siis sisältää spoilereita paitsi The X-Filesista myös kaikista muista Vancouverissa kuvattavista tuotannoista. IMDB:n sivuille päivittyvät vähitellen tiedot esimerkiksi jaksojen näyttelijöistä ja roolinimistä, mutta tietoihin ei välttämättä voi täysin luottaa. Anderson, Duchovny ja Pileggi todennäköisesti twiittailevat kuvauksista säännöllisesti.

Muista myös tämä sivu, jota päivitetään tarpeen mukaan: Tietoa The X-Filesin 11. kaudesta.

Uusia jaksoja koskevat uutiset