Carter palkkasi uudelle kaudelle kaksi naisohjaajaa

silmä

Sovinismikohu teki tehtävänsä, ja 11. kaudella sarjan jaksoja ohjaa peräti kaksi naisohjaajaa.

The X-Files nostatti reilu kuukausi sitten kohun, kun selvisi, että 11. kaudella kaikki jaksot olisivat mieskirjoittajien kynästä. Erityisesti kritiikkiä tuli siitä, että Chris Carter palkkasi täysin kokemattomia mieskäsikirjoittajia sen sijaan, että olisi palkannut kokeneita naiskäsikirjoittajia. Sarjassa ei ole työskennellyt vakituisesti naiskäsikirjoittajaa sitten kolmannen kauden.

Todennäköisesti ainakin osaksi tämän kohun seurauksena mukaan 11. kaudelle on nyt palkattu kaksi naisohjaajaa. Tämä samantien tuplaa sarjan naisohjaajien määrän: aiemmilla kymmenellä kaudella 208 jaksosta vain kaksi on ollut naisten (Gillian Anderson, Michelle MacLaren) ohjaamia.

Uudet ohjaajat, Carol Banker ja Holly Dale, ovat myös CV:n puolesta enemmän kuin päteviä sarjan ohjaajiksi. Bankerilla on pitkä kokemus 1013:n leivissä. Hän toimi The X-Filesin script supervisorina kausilla 6-9. The Lone Gunmen -sarjaan Banker ohjasi aikoinaan jakson The Cap’n Toby Show. Vilahtipa hän myös Carolin roolissa Andersonin kirjoittamassa ja ohjaamassa jaksossa all things. Kohun aikaan nimenomaan Anderson ehdotti Bankerin pyytämistä mukaan ohjaajaksi. 1013:n sarjojen ulkopuolella Banker on työskennellyt script supervisorina esimerkiksi sarjoissa American Horror Story, Glee ja Californication. Hän on ohjannut jaksoja esimerkiksi sarjoihin Glee, Vampyyripäiväkirjat ja NYPD Blue.

Uudella tulokkaalla, Holly Dalella, on 25 vuoden kokemus TV-sarjojen ohjaamisesta. IMDB:n mukaan hän on yksi Kanadan johtavia ohjaajia. Pitkästä CV:sta löytyvät esimerkiksi seuraavat sarjat: Valtiatar, Castle, Quantico, Kova laki: Erikoisyksikkö, NCIS, Grimm, Extant, Dexter, The Americans, Todistettavasti syyllinen, Sarah Connorin aikakirjat ja Stargate: Atlantis. 

Mikäli edellisen kauden tapaan Carter, James Wong, Darin Morgan ja Glen Morgan ohjaavat kirjoittamansa jaksot, tulevat Banker ja Dale todennäköisesti ohjaamaan Benjamin Van Allenin sekä Gabe Rotterin ja Brad Follmerin kirjoittamat jaksot.

Uusista ohjaajista uutisoi ensimmäisenä TVLine.

Tietoa The X-Filesin 11. kaudesta

Uusia jaksoja koskevat uutiset