The X-Files paikkaa mainettaan myös kolmella naiskäsikirjoittajalla

s10g

Kesäkuinen kohu taisi ottaa koville, sillä kahden naisohjaajan lisäksi 11. kaudelle on palkattu myös peräti kolme uutta naiskäsikirjoittajaa.

FOX kertoi The X-Filesin uusista yllätystekijöistä perinteisessä Television Critics Association -lehdistötilaisuudessa 8.8.2017. Karen Nielsen kirjoittaa yhden jakson, ja parivaljakko Kristen Cloke ja Shannon Hamblin toisen jakson. Cloken ja Hamblinin jakso perustuu Glen Morganin tarinaan. Jaksojen määrää yhteen laskemalla näyttää todennäköiseltä, että Glen Morgan kirjoittaakin aiemmista lausunnoista poiketen vain yhden jakson.

Näitäkään käsikirjoittajia ei tarvinnut kaukaa etsiä, sillä Cloke on naimisissa Glen Morganin kanssa ja Nielsen on työskennellyt The X-Filesissa 10. kaudella script coordinatorina. Cloke muistetaan myös jaksosta The Field Where I Died, jossa hän esitti entisten elämien piinaamaa lahkolaista. Cloke on aiemmin kirjoittanut kaksi jaksoa miehensä luomaan Intruders-sarjaan. Nielsen on työskennellyt samassa sarjassa script coordinatorina. Lisäksi Nielsen on kirjoittanut viisi lyhytelokuvaa. Hamblinilla ei ole aiempia käsikirjoituskrediittejä.

FOX:n mukaan naiskolmikko oli totta kai palkattu käsikirjoittajaksi jo ennen seksismikohua. Jostain syystä asiasta kuitenkin kerrottiin vasta nyt. Vai olisiko kuitenkin niin, että kohun säikäyttämänä Glen Morgan lykkäsi toisen jaksonsa vaimolleen kirjoitettavaksi ja toisen jakson käsikirjoittaja värvättiin tuttujen naisten joukosta? Kauden kymmentä jaksoa on nyt kirjoittamassa kymmenen kirjoittajaa, joista kuudella on vähäinen tai olematon kokemus käsikirjoittamisesta. Kausi tulee olemaan mielenkiintoinen…

Lähteet: IndieWiren artikkeli (sisältää spoilereita)

Tietoa The X-Filesin 11. kaudesta
Uusia jaksoja koskevat uutiset