Tapahtunut tähän mennessä Salaisten kansioiden kuvauksissa

s11bts14

Kuvausvuoroon on ehtinyt vasta toinen jakso, mutta David Duchovny ja Gillian Anderson ovat jo alkaneet twiitata toisilleen esiintyen koirinaan.

The X-Filesin kuvaukset alkoivat pari viikkoa sitten totta kai Chris Carterin kirjoittamalla ja ohjaamalla jaksolla, jonka nimi on vähemmän yllättäen My Struggle III. Jaksoa kuvattiin puolentoista viikon ajan tutuissa kuvauspaikoissa mm. entisen Riverviewn sairaalan alueella, Vancouverin keskustan liepeillä, University of British Columbian alueella ja Kitsilanossa. Näistä ulkokuvauksista ovat saaneet kuvamateriaalia niin fanit kuin paparazzit, ja esimerkiksi Daily Mail ja Hollywood North Buzz ovat julkaisseet kuvuksista spoilavia kuvia. Sittemmin kuvauksia on tehty lähinnä studiossa (Vancouver North Shore Studios), ja kuvamateriaali on ollut lähinnä näyttelijöiden twiittien varassa. Periaatteessa kuvausporukkaa on kuvauksissa vierailleen tieteellisen neuvonantajan Anne Simonin mukaan kielletty julkaisemasta mitään sosiaalisessa mediassa, mutta kuvauksista on silti vuotanut useita videoita ja kuvia. Sarjan päätähdet puolestaan vähät välittävät kiellosta. Gillian Anderson julkaisi ensimmäisen yhteiskuvan itsestään ja Duchovnysta.

s11bts13

Anderson ja Duchovny taas yhdessä

Erikoisimmat twiitit kuvauspaikalta tulevat kuitenkin yllättävältä taholta. Duchovny loi Twitter-tilin koiralleen Brickille, ja on twiittaillut ahkerasti koiransa kanssa ja koiransa nimissä kuvausten keskeltä. Homma on meni vielä hämmentävämmäksi, kun Brick alkoi twiittailla Andersonin koiralle Nelsonille, jonka jälkeen Anderson alkoi twiittailla Brickille oman koiransa puolesta. Koirien suunnitelmiin kuuluu nyt katsoa yhdessä Netflixista, kuinka heidän omistajansa jahtaavat avaruusolentoja. Brickin twiittaamassa kuvassa Brick poseeraa Andersonin kanssa:

s11bts18

Creepy mies taustalla on kuvausporukkaa, vai onko?

Kuvaukset sujuvat siis ilmeisen rennoissa tunnelmissa. Toisesta jaksosta, jonka kuvaukset ovat juuri loppumaisillaan, tiedetään sen verran, että sen on kirjoittanut ja ohjannut Glen Morgan. Eräs toisen jakson kuvauksissa ollut näyttelijä on jo hehkuttanut, että kausi tulee olemaan fantastinen, sarja on löytänyt uutta energiaa ja ottanut opikseen viime kaudesta saadusta palautteesta. Kyseisen näyttelijän nimen (spoileri!) ja toisen jakson spoilereita sisältävän haastattelun löytää tästä linkistä.

Kuvat: Gillian Andersonin ja Brick Duchovnyn Twitter-tilit

Tietoa The X-Filesin 11. kaudesta
Uusia jaksoja koskevat uutiset