Yllätysvieraita Salaisten kansioiden kuvauksissa

iwtb9

The X-Filesin kuvauksissa on viime viikkoina nähty yllätyksiä: uusi ohjaaja, legendaarisessa roolissa nähty näyttelijätär sekä karhu.

Aloitetaan uudesta ohjaajasta. FOX lupasi elokuussa TCA-lehdistötilaisuudessa, että The X-Filesin uuden kauden jaksoista puolet olisi ”moninaisten” ohjaajien ohjaamia. Jo silloin kerrottiin kahden naisen, Carol Bankerin ja Holly Dalen, ohjaavan jaksot kaudelle, ja aasialaistaustaisen James Wongin toimiminen ohjaajana on ollut jo pitkään tiedossa. Kaikessa hiljaisuudessa The X-Files on kiinnittänyt 11. kaudelle vielä yhden uuden ohjaajan, Kevin Hooksin. Hooks on Salaisten kansioiden ensimmäinen musta ohjaaja. Hooksin ansioluettelo on vaikuttava: hän on ohjannut yhteensä 85 eri TV-sarjaa tai elokuvaa (mm. Castle, Good Wife, Bones, Pako, 24, Alias, Lost, NYPD Blue, Teho-osasto), toiminut tuottajana 13 sarjassa ja tehnyt vielä näyttelijänhommiakin. Kauden kymmenellä jaksolla on nyt siis seitsemän eri ohjaajaa.

s11bts22.jpg

Gillian Anderson kuvasi Foxid Muldeyn eli miehen, jolla on Fox Mulderin yläosa ja David Duchovnyn alaosa

Hooksin ohjaaman kolmannen jakson kuvaukset saatiin pakettiin viime viikonloppuna. Jakson nimi on Hooksin twiitin mukaan Plus One, ja sen on kirjoittanut itse Chris Carter. Jaksossa on mukana myös Salaisissa kansioissa aiemmin pariin otteeseen nähty näyttelijätär Karin Konoval. Hänet muistetaan parhaiten jalattomana ja kädettömänä torsona eli Mrs Peackockina jaksossa Home. Samojen näyttelijöiden pyörittäminen eri rooleissa on tässä sarjassa tuttua, joten johtopäätöksiä on turha vielä vetää. Plus Onen kuvauksia tehtiin esimerkiksi Riverviewn sairaala-alueella. Siellä paikalle eksyi myös eräs yllätysvieras:

sbts23

David Duchovnyn mukaan villien karhujen ruokavalioon kuuluvat näyttelijättäret

Neljännen jakson kuvaukset pyörähtivät maanantaina käyntiin Vancouverin Morton Parkissa sijaitsevien A-Maze-ing Laughing Statues -patsaiden luona. Jakso on Darin Morganin ohjaama ja kirjoittama. Seuraavaksi kuvausvuoroon tulee James Wongin ohjaama ja mahdollisesti myös kirjoittama jakso.

s11bts2

Duchovny löysi kuvauksista uuden kaverin

The X-Filesin 24-vuotissyntymäpäivän kunniaksi FOX julkaisi jo ensimmäisen trailerin uudesta kaudesta. Tosin trailerissa mainostetaan lähinnä FOX:n uutta Ghosted-sarjaa, joka on kuvailtu komediaversioksi The X-Filesista. Trailerissa nähtävät The X-Files -pätkät ovat 10. kauden jaksoista.

Kuvat: David Duchovnyn ja Gillian Andersonin Twitter- ja Instagram-tilit

Tietoa The X-Filesin 11. kaudesta
Uusia jaksoja koskevat uutiset