NYCC tarjoili ensimmäisen trailerin ja vihjeitä tulevasta

mss.jpg

New York Comic Con -tapahtumassa nähtiin ensimmäinen vilaus uusista jaksoista.

TV Linen toimittajan Michael Ausiellon moderoimassa The X-Files -paneelissa kysymyksiin vastailivat Chris Carter, Gillian Anderson, David Duchovny ja Mitch Pileggi. Tai vastailivat ja vastailivat, sillä kauden tapahtumista he eivät juurikaan halunneet kertoa. Carterin mukaan kaudella on kuitenkin jonkinlainen yhtenäinen taustatarina (mitä tosin sanottiin myös viime kaudesta). Enemmän spoilereita selviää NYCC:ssa julkaistussa ensimmäisestä trailerista (sisältää spoilereita!). Traileri näyttäisi sisältävän materiaalia ensimmäisestä neljästä jaksosta. Tällä hetkellä kuvataan viidettä jaksoa, jonka käsikirjoittamisesta ja ohjauksesta vastaa James Wong.

Kysyttäessä sarjan jatkumisesta 11. kauden jälkeen saatiin vain ympäripyöreitä vastauksia. Chris Carter totesi, että sarjassa on vielä paljon elämää jäljellä — ja että kausi päättynee cliffhangeriin. Se sai Duchovnyn vitsailemaan, että Carterin pitäisi kirjoittaa hahmo nimeltä erikoisagentti Cliff Hanger. Toisaalla Anderson ehätti jo kertoa, että hänen osaltaan The X-Files on ohi tämän kauden jälkeen. Andersonin kommentti olisi tosin uskottavampi, jollei hän olisi hokenut samaa jo vuosikausien ajan.

nycc7.jpg

Muutoin paneeli seuraili normaalia The X-Files -paneelia jo monesti kuultuine kysymyksineen. Carter, Anderson ja Duchovny muistelivat melkein Jose Chung- tai Bad Blood -tyyliin, miten kuvauksissa sattunut kohtaaminen villikarhun kanssa oikeen menikään, Anderson kertoi vaikuttavansa Scullyn pukeutumiseen ja että sarjan taustajoukoissa työskentelevä Andersonin tytär Piper piilottelee lavasteisiin easter eggseja. Lisäksi Carter totesi, ettei Scullylla tule olemaan vieläkään omaa työpöytää, johon Anderson vastasi Scullyn vallanneen Mulderin työpöydän. Uutena tietona kerrottiin myös, että Glen Morgan ja James Wong kirjoittavat tällä kertaa jakson myös yhdessä.

Paneelin voi katsoa täältä: osa 1, 2, 3, 4, 5

EW:n yhteenveto paneelista (spoilereita)

XFiles News:n analyysi trailerista (spoilereita)

Tietoa The X-Filesin 11. kaudesta
Uusia jaksoja koskevat uutiset