Koirat twiittaavat julki The X-Filesin salaisuudet

wm1

The X-Filesin kuvausten tiedotuslinja on niukka, mutta koirat paljastavat kaiken.

Vancouverissa on kuvattu viime viikot The X-Filesin viidettä jaksoa. Sen kirjoittaja ja ohjaaja on James Wong. Jakson kuvaukset alkoivat tiettävästi jo lokakuun alussa, mutta kuvausaikataulu on venynyt kesken kaiken pidetyn lähes viikon mittaisen kuvaustauon takia. Tällä kaudella jokaista jaksoa on kuvattu parisen viikkoa, mikä on enemmän kuin The X-Filesissa aiemmin ja tunnin draamasarjoissa yleensä. Esimerkiksi 10. kauden kuutta jaksoa kuvattiin reilut kaksi kuukautta, kun nyt kymmentä jaksoa kuvataan 4,5 kuukautta. Löysempi aikataulu sallii esimerkiksi Gillian Andersonin säännöllisen matkustamisen lastensa luokse Lontooseen. Anderson ilmoitti kuvausten alkamisesta tauon jälkeen twiittaamalla tapansa mukaan kaksimielisen tervehdyksen:

s11muffin.PNG

Satunnaisia näyttelijöiden twiitteja ja Instagram-postauksia lukuun ottamatta uusia jaksoja koskevat salaisuudet ovat pysyneet varsin hyvin piilossa. Salassapitosopimukset ovat niin tiukat, että tällä kertaa ei ole nähty vielä yhtään vuotanutta käsikirjoitussivua tai call sheetia. Ilmeisesti salassapitovelvollisuus ei kuitenkaan koske koiria, sillä Brick Duchovny twiittasi kuvauksista videopätkän, jossa koira sanojensa mukaan ohjaa Mulderia ja Scullya.

Brickilla on Twitterissä jo 10 000 seuraajaa. Joskus koira joutuu innokkaiden fanien ympäröimäksi, kuten tämä video osoittaa. Kuvauspaikalla Brick on jopa saanut oman tuolin, jossa voi istua ja seurata kuvauksia.

s11btsbrick

James Wongin jakso on nostattanut netissä fanien keskuudessa kohua, sillä erästä jakson keskeistä roolitusta — mikäli tieto on paikkansa pitävä — voi pitää monelta kantilta kummallisena. Hahmosta ja näyttelijästä voi lukea lisää täältätäältä ja täältä, jos haluaa spoilaantua. Tämänkin roolitustiedon vahvisti alun perin tietysti eräs toinen twiittaava koira, joka tosin myöhemmin poisti twiittinsä (koirasta voi lukea enemmän täältä).

Tietoa The X-Filesin 11. kaudesta
Uusia jaksoja koskevat uutiset