Huomio Skinneriin ja muutoksia tekijäjoukkoon

fm13

Mitch Pileggi iloitsee Skinner-jaksosta. Kauden käsikirjoittajajoukossa on tapahtunut muutoksia.

Vancouverissa on tällä ja edellisellä viikolla kuvattu The X-Filesin uuden kauden kuudetta jaksoa. Jakso keskittyy Walter Skinnerin ympärille. Netissä on arveltu, että Skinner on saanut oman jakson aikataulusyystä: Duchovny ja varsinkin Anderson ovat todennäköisesti vaatineet itselleen säännöllisiä kuvaustaukoja. Mitch Pileggi itse on kuitenkin ehtinyt hehkuttaa jaksoa ja sanonut sen kirjoittaneen Gabe Rotterin käsityksen Skinneristä vastaavan hänen omaansa. Pileggi julkaisi Twitterissa joukon kuvia itsestään ja vastanäyttelijöistään. Kuvat vaikuttavat tosin olevan kauden toisen jakson kuvauksista.

Skinner-jakso on Rotterin ensimmäinen käsikirjoitus, joka tuotetaan. Rotter kirjoitti jo muutama vuosi sitten Brad Follmerin kanssa käsikirjoituksen, joka olisi kuvattu 10. kaudella, jos seitsemännen jakson kuvaamisesta olisi päästy sopimukseen. Vaikka ennen kauden kuvausten alkua näyttikin siltä, että Rotterin ja Follmerin jakso kuvattaisiin nyt, toisin kävi. Follmer on vahvistanut Twitterissa, että hänen kirjoittamaansa jaksoa ei nähdä tällä kaudella. Todennäköisesti Rotterin ja Follmerin jakso joutui tekemään tilaa viime tipassa palkattujen naiskäsikirjoittajien jaksoille. Saa nähdä, kokeeko Benjamin Van Allenin jakso saman kohtalon.

s11bts24.jpg

Gillian Anderson julkaisi tämän hannibalmaisen tunnelmakuvan IG Storyssaan

Kuudennen jakson ohjaajana toimii pitkästä aikaa nainen, Carol Banker. Banker on ohjannut jaksoja esimerkiksi sarjoihin The Magicians ja NYPD Blue. Bankerin mukaan pyytämistä ehdotti itse Anderson kesän käsikirjoittajakohun aikaan. Voi ihmetellä, miksei Bankeria pyydetty ohjaajaksi aikaisemmin, sillä hän toiminut vuosikausia 1013:n palkkalistoilla niin script supervisorina (The X-Filesin kaudet 6-9), ohjaajana (The Lone Gunmen -sarja) kuin jopa vilaukselta näyttelijänä (all things).

cbanker

Carol Bankerin cameo jaksossa all things

Kuudennen jakson kuvausten pitäisi päättyä tällä viikolla. Seuraavaksi ohjausvuoroon pääsee taas Glen Morgan.

Tietoa The X-Filesin 11. kaudesta
Uusia jaksoja koskevat uutiset