Kausi 11 on yhä vailla aloituspäivää

t9

Vuosi 2017 lähestyy loppuaan, mutta The X-Filesin uusien jaksojen aloituspäivä ei ole vieläkään tiedossa.

Salaisten kansioiden edellisen kauden tarkka aloituspäivämäärä julkaistiin aikoinaan jo toukokuussa 2015, eli yli puoli vuotta ennen ensimmäisen jakson lähettämistä 24.1.2016. Tällä kertaa FOX on kuitenkin piilotellut kauden aloituspäivää kuin valtionsalaisuutta. Edes lokakuussa julkistettu ensimmäinen traileri ei muuta kertonut kuin vuoden 2018.

Kaikki merkit ovat kuitenkin tähän asti viitanneet siihen, että uusi kausi nähtäisiin tammikuusta 2018 alkaen. Näin kerrottiin New York Comic Conin materiaaleissa, ja samaa on haastatteluissa sanonut myös Chris Carter. Jostain syystä FOX kuitenkin pysyy hiljaa. Jos The X-Files todella alkaa tammikuussa, niin se varmasti tiedetään jo sekä Yhdysvaltojen FOX:lla että sen kansainvälisillä yhteistyökanavilla, mikäli suunnitelmissa on näyttää uudet jaksot lähes samanaikaisesti ympäri maailmaa. Hiljaista on pitänyt myös uusien jaksojen mainostamisen suhteen. Käytännössä muuta ei ole vielä nähty kuin NYCC:ssa esitetty traileri ja sen pohjalta tehtyjä TV-mainoksia, vaikka jaksojen alkamiseen on nähtävästi enää aikaa vain kaksi kuukautta.

Yksi todiste siitä, että tammikuu 2018 on todennäköinen ensi-iltakuukausi, saatiin viime viikolla Varietyn mainosten hinnoitteluista kertovasta artikkelista. Sen perusteella The X-Files toimisi ns. mid-season replacement -sarjana Empire-sarjalle. Empire on edellisillä kausilla pitänyt taukoa joulukuusta maaliskuun loppupuolelle asti. Jos The X-Filesin uudet jaksot alkaisivat tammikuun puolessavälissä, ne ehdittäisiin esittää maaliskuun loppuun mennessä. Silloin The X-Files tosin joutuisi ikävästi kilpailemaan katsojista talviolympialaisia vastaan. Mahdollista on myös, että The X-Files pitäisi taukoa olympiaviikkojen ajan, mutta se taas saattaisi olla vahingollista katsojalukujen kannalta.

Varietyn artikkelista selviää myös, että The X-Filesin esitysaika tulee olemaan keskiviikkoisin klo 20. Tämä on sarjalle uusi esityspaikka. The X-Filesia on aiemmin esitetty perjantai-, sunnuntai- ja maanantai-illoissa. Kilpailevilta kanavilta tulevat samaan aikaan ohjelmat Goldbergit, Selviytyjät, Blacklist ja Riverdale, eli ilta ei ole kaikkein kilpailluin. The X-Filesin jälkeisellä esityspaikalla FOX-kanavalla nähdään Ryan Murphyn uusi draamasarja 9-1-1. Varietyn mukaan mainospaikasta The X-Filesin mainostauolla saa pulittaa 167 871 dollaria. Se on lähes puolta vähemmän kuin Empiren mainospaikan hinta (294 141 dollaria), ja kevään TV-ohjelmien 20. kallein mainospaikka.

Mikäli FOX aikoo lähettää edellisen kauden tapaan uudet jaksot kansainvälisillä TV-kanavillaan vuorokauden sisällä niiden Yhdysvaltojen ensiesityksestä, olisi uusien jaksojen esityspäivä Suomessa siis torstai. Twitterissä FOX Suomi on ainakin luvannut yrittää parhaansa voidakseen näyttää jaksot lyhyellä viiveellä.

Nyt sitten vain arvailemaan, olisiko ensi-iltapäivä Yhdysvalloissa 10.1., 17.1., 24.1. vai 31.1., vai lykkääkö FOX kuitenkin ensi-iltaa olympialaisten yli.

Päivitys: The X-Filesin uudet jaksot nähdään 3. tammikuuta alkaen

Tietoa The X-Filesin 11. kaudesta
Uusia jaksoja koskevat uutiset