Mulder ja Scully ovat pian Disney-hahmoja

s3f

Se on nyt virallista: Mikki Hiiri ostaa 21th Century Foxin ja sen mukana oikeudet The X-Filesiin.

Mediayhtiö Disney ilmoitti torstaina ostavansa 21th Century Fox -yhtiön elokuva- ja televisiotoiminnan mukaan lukien FX- ja National Geographic -kanavat, osuuden Hulu-suoratoistopalvelusta sekä kansainvälisiä toimintoja. Samalla Disney saa oikeudet esimerkiksi sellaisiin 21th Century Foxin tuotteisiin kuten Simpsonit, Family Guy, X-Men, Avatar ja The X-Files. Kaupan hinta on lähes 45 miljoonaan euroa, ja kauppa toteutunee käytännössä aikaisintaan vuoden päästä.

Kaupan ulkopuolelle jäävät FOX-kanava, Fox News Channel ja Fox Business Network, jotka muodostavat oman uuden yhtiön. FOX-kanava on näyttänyt pääosin 21th Century Foxin tuottamia ohjelmia, jotka siirtyvät nyt Disneyn omistukseen. FOX-kanavalla ei siis ole enää jatkossa omaa TV-studiota, jolloin se ei voi enää myöskään tienata myymällä tuottamiensa TV-sarjojen esitysoikeuksia kansainvälisesti. Tämän on arveltu johtavan siihen, että FOX-kanava luopuu kokonaan käsikirjoitetuista TV-ohjelmista, ja alkaa lähettää lähinnä urheilua, live-tapahtumia ja reality-ohjelmia.

prinsessa.png

Rautalangasta väännettynä: Disneylla on pian oikeudet Salaisiin kansioihin. Disneyn päätösvallassa on, mitä se tekee sarjalle. Jos Disney päättäisi jatkaa sarjaa, sitä ei todennäköisesti esitetä enää FOX-kanavalla. On arveltu, että Disney pitää hengissä sellaiset tuottoisat ja legendaariset sarjat kuten Simpsonit ja Family Guy, mutta heikommin menestyvät sarjat lopetetaan. The X-Filesin kohtalo saattaakin määräytyä tulevien jaksojen katsojalukujen perusteella. Jos katsojaluvut ovat loistavat, kuka tietää, millaista uutta virtaa Disney voisi halutessaan antaa The X-Files -franchiselle.

Mediassa on huomioitu, että käytännössä The X-Filesin siirtyminen Mikki Hiiren omistukseen tarkoittaa ainakin sitä, että Scullysta on tulossa Disney-prinsessa. Gillian Andersonkin innostui twiittaamaan kuvan uudesta prinsessasta. Esimerkiksi Screenrant hehkuttaa Scullya hurjan älykkääksi, pragmaattiseksi ja kyvykkääksi, yhdeksi parhaista roolimalleista tytöille. ”Kuten prinsessa Leia, Scully auttaisi määrittelemään uudelleen, mitä tarkoittaa olla Disney-prinsessa”, lehti kirjoittaa.

Katso myös: Loppu on lähellä? Merkkejä siitä, että The X-Files ei tämän jälkeen enää jatku

Lähteet: DeadlineForbes, EW, Variety, Vulture