Kriitikkojen ennakkoarviot lupaavat hyvää ja huonoa

s11promo12

Kriitikot ovat jo nähneet The X-Filesin uuden kauden viisi ensimmäistä jaksoa. Vastaanotto on pääosin positiivinen, mutta mytologia saa haukkuja.

Tämä artikkeli ei spoilaa, mutta jos haluat spoilata jaksojen sisältöä enemmän, Den of Geekin artikkeli kuvaa lyhyesti ja ylimalkaisesti jaksojen sisältöä.

Indiewire Forbes ja X-Files News ovat jo ehtineet julkaista arvionsa, ja EW:lle kirjoittava toimittaja arvioi lyhyesti jaksoja Tumblr-tilillään. Myös Twitterin perusteella kriitikoiden ensikommentit ovat olleet yllättävän positiivisia.

tweet1tweet2-e1513521571616.pngtweet3

Kriitikoilla näyttäisi olevan pahaa sanottavaa lähinnä vain aloitusjaksosta My Struggle III (yllätys yllätys…). Edellisen kauden finaalista jatkavaa mytologiajaksoa pidetään vain ja ainoastaan huonona, sekavana ja mikä pahempaa, jakso vaikuttaisi myös shokeeraavan ja vihastuttavan paljastuksillaan. Forbesin arvostelija on suorastaan murhaava jaksoa kohtaan. Jopa X-Files News -sivustolla, joka puolivirallisena The X-Files -sivustona ei tietenkään voi haukkua jaksoja, on vaikeuksia asetella sanojaan. Jotain suurta on siis tulossa, koska jokaisessa arvostelussa on annettu ymmärtää, että reaktiot tulevat olemaan isoja.

s11promo20

Sen sijaan neljää seuraavaa jaksoa, jotka kaikki ovat MOTW-jaksoja — olkoonkin, että jaksoihin kuulemma sidotaan aiempaa enemmän mytologisia elementtejä — pidetään onnistuneina. Indiewire suorastaan hehkuttaa MOTW-jaksoja, ja lupaa kiehtovia mysteerejä, pelottavia hetkiä ja kunnon toimintaa. Myös X-Files News pitää MOTW-jaksoja vahvoina. Ehkä tasaisimmin kehuja on kerännyt ehkä Glen Morganin jakso This, joka ilmeisesti vain toimii todella hyvin. Ylistystä on tietysti saanut myös Darin Morganin jakso The Lost Art of Forehead Sweat, mutta ilmeisesti jaksolla on potentiaalia jakaa katsojien mielipiteet kahtia. James Wongin jakso Ghouli saa kehuja erityisesti Gillian Andersonin roolisuorituksesta, ja jaksoa pidetään yhtenä alkukauden vahvimmista. Chris Carterin MOTW-jaksoa Plus One pidetään myös nautittavana.

s11k

Indiewiren mukaan David Duchovnyn ja Gillian Andersonin kemia on parempaa kuin koskaan. Mulderia ja Scullya nähdään yllättävän paljon yhdessä, ja heidän kanssakäymisensä on luonnollista. ”Massiivinen parannus 10. kauteen verrattuna”,  kirjoittaa Indiewire. X-Files News toteaa, että vaikka kauden alku on osittain epätasainen ja jopa ongelmallinen, kausi vaikuttaa kuitenkin yhtenäisemmältä ja vahvalta.

Tällä hetkellä kausi 11 näyttää siis tältä (suluissa ensin jakson kirjoittaja ja kauttaviivan jälkeen ohjaaja):

11×01 My Struggle III (Chris Carter/Chris Carter) 3.1.2018
11×02 This (Glen Morgan/Glen Morgan) 10.1.2018
11×03 Plus One (Chris Carter/Kevin Hooks) 17.1.2018
11×04 The Lost Art of Forehead Sweat (Darin Morgan/Darin Morgan) 24.1.2018
11×05 Ghouli (James Wong/James Wong) 31.1.2018
11×06 – (Gabe Rotter/Carol Banker)
11×07 – (todennäköisesti Kristen Cloke, Shannon Hamblin / Glen Morgan)
11×08 – (Glen Morgan ja James Wong / James Wong)
11×09 – (Benjamin Van Allen/Holly Dale)
11×10 – (Chris Carter/Chris Carter)

Lopuksi vielä kaikki tähän mennessä julkaistut trailerit (sisältävät spoilereita):

NYCC-traileri
Help Without Trust
11/23 preview
Season 10 Cliffhanger
The Mulder & Scully Relationship
We need your help
Promo 12/12
Unwrapping The X-Files: Retro Chemistry
What to Expect This Season

Päivitys 21.12.: Traileri ”Declassified”
E!:n arvosteluAllSpoilers.comin arvostelu

Tietoa The X-Filesin 11. kaudesta
Uusia jaksoja koskevat uutiset