Tämä on parannus edelliseen: This

Tänä iltana Yhdysvalloissa esitetään Glen Morganin kirjoittama ja ohjaama jakso This.

Pakollinen mytologia on nyt lusittu läpi, ja on aika siirtyä eteenpäin. Seuraava retki vie Mulderin ja Scullyn kenties jonnekin luoteen ja pohjoisen väliin, sillä innoituksena jaksolle This on toiminut Alfred Hitchcock -klassikko North By Northwest, suomeksi mitäänsanomattomasti Vaarallinen romanssi (1959). Elokuvassa Cary Grantin esittämä mies sekotetaan toiseen henkilöön, ja hän joutuu kummallisten tapahtumien pyörteisiin ja väärien syytösten kohteeksi.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun The X-Files tekee kunniaa Vaaralliselle romanssille. Fight the Futuressa nähty helikopteritakaa-ajo maissipellossaa on kunnianosoituksista ilmiselvin. Fight the Futuren sivuroolissa Kurtzweilina esiintyy Martin Landau, jonka yksi kuuluisimmista elokuvarooleista oli roiston rooli Vaarallisessa romanssissa. The Pine Bluff Variant -jaksossa Mulderin peitenimi Mr Kaplan oli viittaus Vaaralliseen romanssiin. Elokuva myös inspiroi Frank Spotnitzia kirjoittamaan jakson 731.

Virallisen juonikuvauksen mukaan vanha ystävä ottaa yhteyttä Mulderiin ja Scullyyn, ja paljastaa jännittävän salaisuuden. Mikä tuo salaisuus on, ja mikä koko jakson idea on, voi halutessaan spoilata täältä. Suomenkielinen nimi, Simulaatio, paljastaa jo jotain. FOX julkaisi jaksosta myös pienen makupalavideon, joka kiusoittelee jakson keskeisellä kysymyksellä (spoilaa). Jos oikein tarkaan katsoo, videosta voi bongata erään kuuluisan nettimeemin. Lisäksi jakson tehokas aloituskohtaus on jo katsottavissaThis kuitenkin vaikuttaa jaksolta, josta ei kannattaisi tietää mitään etukäteen yllätysten säilymiseksi. Ennakkotietojen mukaan luvassa on epätyypillinen MOTW-jakso täynnä toimintaa, takaa-ajoja, Mulderia ja Scullya parhaimmillaan, mainiota sanailua, maukkaita muffinsseja sekä ripaus mytologiaakin.

Voin myöntää, että This on ensimmäinen jakso koko The X-Filesin henkiinherättelyjen aikana, jota oikeasti jopa odotan. Ensinnäkin jakson kirjoittanut ja ohjannut Glen Morgan yllätti minut positiivisesti viime kauden Home Again -jaksollaan. Toiseksi, kaikki trailerien hienoimmat pätkät vaikuttavat olevan tästä jaksosta. Kolmanneksi, myös kriitikoilta on tullut pelkkää hyvää palautetta. Ja neljänneksi, jaksossa nähdään erään vanhan tutun yksinäinen paluu.

Niin ja sitten on vielä tämä:

6x05d-e1515287079233.png

Arvosteluni jaksosta This ilmestyy tälle sivulle, kun FOX Suomi on esittänyt jakson 15. tammikuuta.

Jakson My Struggle III arvostelu
The X-Files Event Series – Second Chapter (kausi 11)