Muutamia suosikkisivustojani

20150816134819542

Näillä nettisivuilla voi tuhlata aikaa The X-Filesin ollessa esitystauolla.

Eat the Corn
Mytologiasivustojen klassikko Eat the Corn selittää mytologian käänteet jakso jaksolta niin hyvin kuin se on mahdollista. Uusimpia jaksoja edes tämä sivusto ei osaa selittää. Samalta sivulta löytyy myös 1013-haastattelujen arkisto. Mikä parasta, sivustoa päivitetään yhä. Uusien jaksojen arvostelut ilmestyvät sivustolle hetimiten.

Cherish the Past
Toinen vanha sivusto Cherish the Past kertoo kaiken, mitä jokaisen vanhan jakson kulissien takaa tiedetään. Sivua ei ole päivitetty alkuperäisen sarjan loppumisen jälkeen.

X-Files Inside Jokes
X-Files Inside Jokes on listannut alkuperäisen sarjan kaikki inside-vitsit jakso jaksolta. Sivulta löytyy myös listausta siitä, missä kaikissa lauluissa, elokuvissa, TV-ohjelmissa ja muissa yhteyksissä The X-Files on mainittu, tosin listaa ei ole juurikaan päivitetty tällä vuosituhannella.

The X-Files Poster Project
Taiteilija J. J. Lendl on tehnyt The X-Files -jaksoista nostalgisia vanhan ajan elokuvajulisteita. Alla muutamia esimerkkejä.

Inside The X
Inside The X -sivulta löytyvät The X-Files -jaksojen ja elokuvien transkriptit. Kyseessä eivät siis ole varsinaiset käsikirjoitukset. Uusimmatkin transkriptit löytyvät myös tältä sivustolta, tosin kukaan ihminen ei näytä niitä kirjoittaneen.

Dunham Hairography
Tämä Tumblr-blogi on keskittynyt The X-Files -käsikirjoitusten salojen selvittelyyn. Blogin pitäjä on kerännyt kaikki käsiin saatavat käsikirjoitukset. Hän postailee niistä valikoituja paloja, jotka paljastavat mm. leikattuja kohtauksia, kiinnostavia tilanteiden ja tunnetilojen kuvailuja ja usein myös, että parhaimmat kohtaukset on improvisoitu viime hetkillä. Sivusto vaatii ainakin tällä hetkellä sisäänkirjautumisen Tumblriin.

The M0vie Blog
Darren Mooney analysoi jokaisen jakson, elokuvan ja sarjakuvan niin perusteellisesti kuin vain ikinä voi. Lisäksi kaikki esitetyt faktat ja taustatiedot on esitetty viitteiden kera. Vaikea edes kuvitella, kuinka kauan näiden analyysien tekoon on mennyt! Sivulta löytyvät myös Millenniumin ja The Lone Gunmen -jaksojen arvostelut.

The X-Files Wiki
Varsin kattava sivusto koko The X-Filesista, tosin paikoin perus-Wikipedian puolelta saattaa löytyä enemmän tietoa.

X-Files News
X-Files News on FOX:n yhteistyökumppanina toimiva sivusto, joka joskus saa julkaista uutiset ensimmäisenä. Hyvää on, että puolivirallisesta asemasta huolimatta sivustolla uskalletaan myös olla joskus hieman kriittisiä sarjaa kohtaan.

Vanha virallinen The X-Files -sivusto
Vanhoja hyviä aikoja voi yhä käydä fiilistelemässä vanhalla virallisella sivustolla, sillä Wayback Machine löytää yhä The X-Files -sivun (tässä kesäkuun 2002 versio). Kaikki linkit eivät toimi, mutta esimerkiksi jaksokuvaukset löytyvät yhä.

Haven for the FBI’s Most Unwanted
Tämä keskustelufoorumien klassikko on toiminut jo 1990-luvulta lähtien. Aikoinaan Haven oli myös johtava spoilerisivusto. Se on yhä kätevin paikka spoilaamiselle: mitä Havenilla ei tiedetä, sitä ei tiedetä missään. Forum on shipperipainotteinen ja keskustelu sen mukaista, mutta forumilla kirjoittelee myös mytologiaguruja.