The X-Filesin viimeisen suoran aloittaa Rm9sbG93ZXJz

s11ep7-5

Olympiatauko on ohi, ja uudet jaksot alkavat Yhdysvalloissa keskiviikkoiltana Morganin pariskunnan lähes mykällä yhteisteoksella Rm9sbG93ZXJz.

Tempus fugit. Scully täytti viime viikolla 54 vuotta, ja The X-Filesinkin jaksot hupenevat viikko viikolta. Ainakin tämän kauden, jollei koko sarjan, viimeiset jaksot käynnistyvät koneiden hyökkäyksellä. Tässä uudessa jaksossa Rm9sbG93ZXJz (”Followers” Base64-koodilla) Mulder ja Scully joutuvat kesken sushi-illallisen keinoälyn ja nykyteknologian kissa ja hiiri -leikin kohteeksi. Tek-tek-teknologia on tosiaan kehittynyt sitten 1990-luvun.

tietokone

Mulder lyö konetta

Rm9sbG93ZXJz on pitkästä aikaa hieman erikoisempi jakso. Jaksossa ei ilmeisesti nähdä vierailevia tähtiä, tosin lehdistötiedotteen mukaan jaksossa ovat jotenkin mukana Mitch Pileggi ja Candus Churchill. Jaksossa ei myöskään puhuta juuri mitään. David Duchovny ja Gillian Anderson ovatkin haastatteluissa todenneet, että näytteleminen pelkkien eleiden ja ilmeiden avulla on haasteellista, varsinkin, jos ei halua päätyä matkimaan Charlie Chaplinia tai Buster Keatonia. Tässä videossa Duchovny ja Anderson puhuvat jaksosta. Rm9sbG93ZXJz -jaksosta on julkaistu kaksi virallista traileria, tämä lyhyempi ja tämä pidempi. Ne muutamat, jotka ovat jakson jo nähneet, ovat antaneet melko positiivisia arvioita jaksosta, vaikkakin Mulder ja Scully kuulemma pakotetaan väkisin Black Mirror -muottiin, eikä jakso ole kaikkien makuun.

s11ep7

Vierailevat tähdet taitavat olla tällä kertaa tämän näköisiä

Kun The X-Filesin tekijöitä syytettiin kesällä seksismistä, tuli 1013:lle kiire palkata sarjaan mukaan naiskäsikirjoittajia ja naisohjaajia. Rm9sbG93ZXJz-jakson ovat kirjoittaneet Shannon Hamblin ja Kristen Cloke Morgan. Jälkimmäinen on Glen Morganin vaimo, eli ilmeisesti nepotismi ei ole yhtä paha juttu kuin seksismi. Vakavasti puhuen, Clokella sentään on jonkinlaista kokemusta käsikirjoittamisesta: hän on aiemmin kirjoittanut kaksi jaksoa miehensä luotsaamaan Intruders-sarjaan. Se tekee Clokesta kauden uusista käsikirjoittajista kaikkein kokeneimman heti Karen Nielsenin jälkeen. Tietysti Cloke muistetaan paremmin roolistaan jaksossa The Field Where I Died sekä isosta roolista Millenniumin toisella kaudella. Hamblinilla ei ole käsikirjoituskokemusta, mutta hän toimi Glen Morganin assistenttina Lore-sarjan tuotannossa. Rm9sbG93ZXJz-jakson on ohjannut Glen Morgan, joka on aiemmissa haastatteluissa myöntänyt, ettei oikeastaan olisi halunnut ohjata aiempiakaan jaksojaan. Että sellaiset lähtökohdat tällä kertaa.

Yksi näistä naamoista esiintyy jaksossa

Tällä uudella videolla muun muassa Gillian Anderson sekä jakson kirjoittajat Shannon Hamblin ja Kristen Cloke puhuvat Scullyn hahmon merkityksestä sekä ns. Scully-efektistä, eli naisten hakeutumisesta luonnontieteiden ja teknologian alalle. Video sisältää kulissien takaisia pätkiä Rm9sbG93ZXJz-jaksosta.

Robotit, Scully-efektit ja tasa-arvopyrkimykset sikseen, kaikkihan me tiedämme, mikä The X-Filesissa oikeasti on tärkeintä: Scullyn hiukset. Tässä jaksossa Scully on leikannut jaksossa pitkät kutrinsa jostain syystä lyhyiksi. Yleinen mielipide Scullyn uudesta hiustyylistä on, että se muistuttaa lähinnä tätä:

scullyn hiukset

Totuus hiuksista. Tekijä: Ana Souzah

Asia on tärkeä, ja Scullyn kauniiden hiusten muistoksi on tehty myös tämä muistovideo:

Scullyn hiusten muistoa kunnioittava arvostelu ilmestyy tällä sivulla maanantaina, kun FOX Suomi on esittänyt jakson.

The X-Files Event Series – Second Chapter (kausi 11)