Second Chapterin lopulliset katsojaluvut

s11promoep5

FOX:n sarjojen joukossa The X-Files veti katsojia keskimääräistä huonommin.

The X-Filesin viimeisen kauden täydelliset katsojaluvut ovat viimein selvillä, kun kauden päätösjaksonkin tallennetun katselun katsojaluvut Yhdysvalloissa ovat saapuneet. Yhdysvaltojen katsojaluvut kiinnostavat tietysti siksi, että kanavat päättävät sarjojen jatkamisesta tai lopettamisesta pitkälti niiden perusteella.

Alla kummankin reboottaus-kauden katsojaluvut sekä suorana katsottaessa että mukaan lukien katsojat, jotka katsoivat jakson tallennettuna viikon sisällä jakson ensiesityksestä. Tiedot on kerätty Spoiler TV- ja Programming Insider -sivustoilta sekä Havenilta. Keskimäärin 11. kauden jaksoja katsoi siis loppuvaiheessa suorana päälle kolme miljoonaa katsojaa, ja tallennettuna jaksot katsoi vielä noin miljoona katsojaa.

katsojaluvut

Kauden katsotuin jakso oli aloitusjakso My Struggle III, jonka nähtyään pari miljoonaa katsojaa ei enää palannut sarjan pariin. Kauden vähiten katsotuin jakso oli Nothing Lasts Forever, joka on samalla sarjan pienimmät katsojaluvut koskaan saanut jakso. FOX on Yhdysvaltojen neljästä pääkanavasta tällä hetkellä vähiten katsotuin, ja The X-Files oli myös omalla ohjelmapaikallaan vähiten katsotuin ohjelma. FOX:n 2017-2018 -sarjojen joukossa The X-Filesin luvut ovat hieman keskiarvoa huonommat. Ohitse menevät FOX:n sarjoista esimerkiksi sellaiset sarjat kuin  The Gifted, Lethal Weapon, The Resident, Bob’s Burgers, Ghosted, The Orville, Star, Empire sekä vanhat suosikit Family Guy ja Simpsonit. Ohjelmistossa The X-Filesin jälkeisellä ohjelmapaikalla nähty 9-1-1 on tällä hetkellä kanavan katsotuin sarja. Sitä katsoi suorana tuplamäärä ihmisiä The X-Filesiin verrattuna, ja lisäksi tallennettuna vielä saman verran ihmisiä kuin The X-Filesia katsoi yhteensä suorana ja tallennettuna.

Kaudella 2015-2016 The X-Filesin uudet jaksot (kausi 10) olivat FOX:n katsotuin ”uusi” TV-sarja. Business Insiderin laskelmien mukaan The X-Files oli vuoden 2016 16. katsotuin sarja. FOX:n sarjoista vain Empire menestyi paremmin The X-Filesin sijoittumalla sijalle 11. Kauas on siis vajottu vuoden 2016 katsojaluvuista.

Suomessa kauden katsotuin jakso oli The Lost Art of Forehead Sweat, jota katsoi 82 000 katsojaa. Kokonaiskatsojamäärä 7 vrk:n aikana oli 94 000 katsojaa. Vähiten katsotuin jakso oli Finnpanelin mukaan Familiar 37 000 katsojalla (viikon aikana yhteensä 52 000 katsojaa), joskin Nothing Lasts Forever sai seuraavalla viikolla vain tuhat katsojaa enemmän. Näilläkin luvuilla on päästy vielä FOX Suomen viikon kymmenen katsotuimman ohjelman joukkoon.

FOX kertoo tulevista suunnitelmistaan 14. toukokuuta pidettävässä upfronts-tilaisuudessa.

The X-Filesin katsojalukuja ovat aiemmin käsitelleet artikkelit:
Apeissa tunnelmissa kohti finaalijaksoa 17.3.2018
Katsojaluvut sukelsivat uusiin pohjalukemiin 2.3.2018
The X-Filesin katsojaluvut ennätysmatalalla 2.2.2018
Kohti uutta ennätystä vai floppia? 29.12.2017
Mulderin ja Scullyn paluusta on nyt kulunut vuosi 24.1.2017

The X-Files Event Series – Second Chapter