Mukavia tarinoita Second Chapterin kulissien takaa

s11ep7promo.jpg

Muutama positiivinen kertomus The X-Filesin 11. kauden kuvauksista.

”Tämä mies”
This Man oli yllättävää jatkuvuutta, jota uudella kaudella nähtiin. Miekkonen esiintyi lähes kaikissa jaksoissa: This-jaksossa samassa valokuvassa Gunmenien kanssa, Plus Onessa rumpuihin painettuna kuvana, The Lost Art of Forehead Sweatissa Mulderin muistitaululla, Rm9sbG93ZXJz-jaksossa taustalla muistitaululla, Nothing Lasts Foreverissa vampyyrikultin asuintalon seinässä ja My Struggle IV:ssa mainostaulussa. Lisäksi Ghouli-jakson kylkiäisinä julkaistussa Ghouli.net -sivustossa oli tarina This Manista. Mikä oikein oli tähän miehen rooli? Ei ilmeisesti mikään, sitä vaan pidettiin hauskana vitsinä, joka sopi Chris Carterin mukaan täydellisesti sarjaan.

Hirviöt koolla
Chicagon lähettyvillä järjestettiin maaliskuussa pienimuotoinen x-fiilien kokoontuminen, X-Fest. Paikalla oli myös runsas joukko sarjasta tuttuja naamoja, jotka kokoontuivat alla olevaan yhteiskuvaa.

xcast.jpg

Kuvassa ylärivissä: Karen Konoval (Mrs. Peacock, Plus Onen nelosrooli), Sabrina ja Erica Krievins (”Eevat”), Annabeth Gish (Monica Reyes), Mitch Pileggi (Skinner), Nicholas Lea (Krycek), Steven Railsback (Duane Barry) ja Megan Leitch (Samantha Mulder). Alarivissä: Robert Wisden (Robert Patrick Modell), Tom Noonan (John Lee Roche), Jerry Hardin (Deep Throat), Steven Williams (X), Michael Berryman (Owen Jarvis), Brian Thompson (Alien Bounty Hunter), William B. Davis (CSM), Nick Chinlund (Donnie Pfaster) ja Doug Hutchinson (Eugene Victor Tooms). Loput naiset ovat X-Files Newsin toimittajia. Kuva: X-Files News.

Hahmojen mukaan nimetyt tuolit
Kuvaustuoleihin on tapana kirjoittaa näyttelijän nimi, mutta The X-Filesin uusien kausien kuvauksissa tuoleissa luki Dana Scully, Fox Mulder ja Walter Skinner. Kauas on siis tultu niistä ajoista, kun sarjan päätähdet pelkäsivät, etteivät ikinä pääse eroon Mulderin ja Scullyn lyömästä leimasta.

s11bts10

David Duchovny pelasti Plus Onen lopun
Plus One -jakson loppu oli alun perin erilainen. Scully olisi kyllä tullut Mulderin hotellihuoneeseen, mutta Mulder olisi ollut jo ehtinyt riisuutua ja pyllistelisi alushousuissaan selin Scullyn edessä. Duchovnyn mielestä Mulder ei ensinnäkään kykene riisuutumaan parissa sekunnissa, ja kohtaus ei muutenkaan toiminut Duchovny mielestä alkuunkaan. Duchovny ehdotti, että Mulder vain odottaisi Scullya oven takana tietäen, että Scully avaa kyllä oven. Duchovny kertoo tarinan tässä haastattelussa.

Perheen kesken

The X-Filesin 11. kauden kuvaukset olivat varsinainen perhekokoontuminen. Gillian Andersonin pojat Oscar ja Felix olivat mukana kuvausten alussa ja esiintyivät ohimennen jaksossa This. Tytär Piper työskenteli edellisen kauden tapaan assistenttina sarjan taiteellisella osastolla. Duchovnyn tytär West sai puolestaan roolin jaksosta My Struggle IV. Myös Mitch Pileggin tytär Sawyer twiittaili kuvauspaikalta.

Mark Snowta laulaen
Jakson The Lost Art of Forehead Sweat vaihtoehtoisten alkutekstien aikana kuultavan version The X-Filesin tunnusmusiikista esittää a cappella -lauluyhtye The Warp Zone. Yhtye on tehnyt omia versioitaan TV-sarjojen ja elokuvien tunnusmusiikeista.

Koirat kertovat totuuden
Yksi ahkerimpia twiittaajia kuvausten aikana oli Duchovnyn Brick-koira, joka perusti oman Twitter-tilin kuvausten aikana. Hauvelilla on tällä hetkellä jo 17 000 seuraajaa, ja se twiittaa paljon ahkerammin kuin isäntänsä. Kun muut kuvauksissa vierailleet joutuivat luovuttamaan kännykkänsä pois kuvausten ajaksi, Brick twiittaili iloisesti kuvia ja tunnelmia kulissien takaa. Brick sai itselleen myös nimetyn kuvaustuolin. Brick ei ollut ainoa nelijalkainen syväkurkku. Toinen twiittaileva koira, Susan Sarandonin Penny, paljasti puolestaan, että Miles Robbins on palkattu sarjaan Williamiksi.

Gillian Andersonista tuli seksilelujen mainostaja
Je Joue -niminen lelujen valmistaja varmasti yllättyi, kun heidän valmistamansa ”henkilökohtainen hieromalaite” (kuten käsikirjoituksessa sanotaan) pääsi mukaan jaksoon Rm9sbG03ZXJz. Yritys otti lopulta kaiken irti huomiosta, ryhtyi twiittailemaan Gillian Andersonin kanssa, ja tarjosi alennuksen kaikille, jotka ostaisivat tuotteita alennuskoodilla ”muldersaway”. Osa voitosta lahjoitettiin Andersonin nimeämiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

jouejoue2

Kala nimeltä William
Vibraattoriakin enemmän Anderson oli innoissaan samassa jaksossa nähdystä möykkykalasta. Anderson twiittasi siitä kuvia jo jakson kuvausten aikana ja risti kalan Williamiksi, koska se näytti hänestä aivan Williamilta. Anderson ei juurikaan osallistunut uusien sarjojen ennakkomarkkinointiin esimerkiksi vierailemalla keskusteluohjelmissa, mutta se sijaan hän twiittaili jaksojen ensiesitysten aikana kuvia kuvauksista ja kommenttejaan jaksoista. Vaikka Anderson olisi ollut itse jaksoista mitä mieltä tahansa, hän oli myös jaksojen innokkain mainostaja. Loppuvaiheessa Anderson innostui jopa twiittaamaan viestejä, jotka oikeastaan spoilasivat koko sarjan lopun.

Catherine ja Kitty
Gillian Anderson jopa risti peruukkinsa. Cathrinen pitkiä kutreja oli mahdoton pitää kurissa, ja suuhun ajautuvat vieraat hiukset ällöttivät Andersonia, joten kiharat napsaistiin poikki kauden puolivälin jälkeen. Uusi peruukki sai nimen Kitty.

Vihreitä arvoja
Kuten edelliselläkin kaudella, The X-Filesin tuotannossa kiinnitettiin huomiota vihreisiin arvoihin. Tarkoituksena oli suojella luontoa, säästää energiaa ja vähentää jätettä. Yli jäänyttä ruokaa lahjoitettiin paikalliseen turvataloon, ja jätteitä kierrätettiin mahdollisimman tehokkaasti. Tuotannossa onnistuttiin vähentämään kaatopaikalla joutuvaa jätettä jopa 68 %. Kierrätyksestä kertovan dokumentin voi katsoa täältä, ja vastaavan 10. kauden dokumentin voi katsoa täältä.

Kiitos ja näkemiin
Kun viimeinen jakso My Struggle IV esitettiin, Gillian Anderson innostui kiittämään henkilökohtaisesti hänelle kannustus- ja kiitosviestejä lähettäneitä faneja. Illan aikana Anderson vastasi lähes sataan twiittin kiittämällä.

The X-Files Event Series – Second Chapter