David Duchovny ei tulevasta pukahda

t59

David Duchovny on puhunut kirjansa mainoskiertueella kaikesta muusta paitsi The X-Filesin uusista jaksoista.

Duchovnyn kolmas romaani, Miss Subways, ilmestyi vappuna, ja mies onkin viime viikot kiertänyt läpi talk showt ja lehtien haastattelut tehdäkseen kirjaansa tunnetuksi.

Haastatteluissa Duchovny on kertonut mitä erilaisempia tarinoita. Kuultu on, kuinka Smashing Pumpkins vieraili The X-Filesin kuvauksissa, ja Duchovny lahjoitti tietämättään pois Mulderin arvokkaan rannekellon, kuinka Duchovny joutui selittämään prinssi Charlesille termin ”booty call” merkityksen, millainen on Duchovnyn suhde ex-vaimoon Téa Leoniin, musiikin teosta, mitä mieltä hän on Trumpista, tasa-arvosta, pornografiasta… Onpa Duchovny jopa ensimmäistä kertaa paljastanut, mitä hänen nimetöntään yhä koristavan tatuoidun vihkisormuksen teksti AYSF oikein tarkoittaa (”At Your Side Forever”).

Vain yksi aihe on loistanut poissaolollaan jopa niin, että voisi kuvitella Duchovnyn kieltäneen kyselyt aiheesta. Se ei olisi ihme, sillä alkuvuodesta Duchovny tuntui kyllästyneen täysin uteluihin The X-Filesin mahdollisesta jatkosta. Aihetta ei sivuttu edes Los Angelesissa järjestetyssä Barnes & Noble -kirjakaupan keskustelutilaisuudessa, jossa Duchovnya haastatteli Chris Carter. ”En tiedä mitään, kysykää Chris Carterilta”, on ollut Duchovnyn ainoa kommentti asiasta Kevin and Bean -podcastissa. Duchovny on jo aiemmin kertonut, että voisi jatkaa Mulderin roolissa, mikäli sarja jatkuisi.

Toisin kuin kollegansa Gillian Anderson, Duchovny ei ole myöskään kommentoinut The X-Filesin finaalijakson kiisteltyjä käänteitä. Heti finaalin jälkeen Duchovny puolusti haastattelussa Carteria, tämän tapaa toimia showrunnerina, ja sitä kuinka Carter antoi muiden käsikirjoittajien ”kaapata” shown viikoksi ja tehdä jaksosta omannäköisen. Duchovny ei ole ainoa The X-Filesin tekijä, joka ei ole kommentoinut mitenkään sarjan/kauden päätösjaksoa: niin Glen Morgan, James Wong kuin muutkin tekijät näyttävät kadonneen kuin tuhka tuuleen. FOX todennäköisesti kommentoi The X-Filesin tilannetta 14. toukokuuta pidettävässä perinteisessä Upfronts-tilaisuudessa.

Itse romaani, Miss Subways, on saanut hyviä arvosteluja. Kirjasta on tehty äänikirjaversio Duchovnyn perheen voimin: äänessä ovat niin David Duchovny itse kuin Téa Leoni sekä lapset West ja Miller.

Duchovnyn esiintymisistä ja haastatteluista on kerätty listaa esimerkiksi tänne.

The X-Files Event Series – Second Chapter