Sekalaisia uutisia toukokuun varrelta

wm199

Tietoa tulevasta DVD/Blu-ray -julkaisusta, jaossa olevista palkinnoista ja comic coneista.

Aloitetaan The X-Files Event Series – Second Chapterin DVD ja Blu-ray -julkaisuista. Pohjoismaisen suomalaiset tekstit sisältävän version julkaisupäivä (27. elokuuta) on ollut selvillä jo pitkään. Saksassa The X-Files Event Series – Second Chapter julkaistaan jo kuukautta aikaisemmin, 26. heinäkuuta, ja Ranskassa 1. elokuuta. Brittiläinen elokuvien luokituslautakunta on julkaissut sivullaan tiedot siitä, mitä ekstramateriaalia tuleva DVD/Blu-ray sisältää. Ekstroja julkaisusta löytyy puolentoista tunnin verran. Mukana ovat dokumentit Solve for X: Constructing Season 11 (kesto 48 min) ja The Scully Effect (15 min). Lisäksi mukana ovat pilalle menneet kohtaukset eli gag reel (5 min) ja Conversation on the FOX Lot (COTFL?) -niminen pätkä (14 min). Myös aiemmin julkaistu video The X-Filesin vihreistä tuotantoarvoista (Green Production, 5 min) on sisällytetty julkaisuun. Toivottavasti mukana olisi myös useita kommenttiraitoja (päivitys: kommenttiraidat saadaan jaksoille Kitten ja My Struggle IV).

s11bts.jpg

DVD:n ja Blu-rayn taustadokumenteista vastaava Julie Ng kuvasi Duchovnyn ja Andersonin selfie-puuhat

Gold Derby paljasti muutama viikko sitten, kenet The X-Filesin näyttelijöistä on asetettu esiehdokkaiksi parhaiden näyttelijöiden Emmy-palkintoihin. David Duchovny ja Gillian Anderson ovat esiehdokkaina draamasarjojen parhaan miesnäyttelijän ja naisnäyttelijän rooleihin. Karin Konoval (Plus One) ja Fiona Vroom (Nothing Lasts Forever sekä pieni rooli myös My Struggle III:ssa) yrittävät ehdolle draamasarjojen parhaan vierailevan naisnäyttelijän kategoriassa. Haley Joel Osment (Kitten) on puolestaan ehdolla draamasarjojen parhaan sivuosanäyttelijän ehdokkaaksi. Tosin Osmentin kategoriavalintaa voi pitää hieman outona. Kyseessä ovat siis vasta esiehdokkuudet, joista karsitaan lopulliset ehdokkaat. Esiehdokkaita on perinteisesti ollut valtava määrä. Esimerkiksi kaksi vuotta sitten The X-Filesin kisatessa edellisen kerran, oli esiehdokkaina olevien näyttelijöiden lista 464 sivua pitkä. The X-Filesin lopullisia Emmy-ehdokkuuksia voi siis pitää hyvin epätodennäköisinä. Lähinnä esiehdokaslista kertoo, keihin vieraileviin tähtiin tekijät ovat itse olleet kaikkein tyytyväisimpiä. Lopulliset Emmy-ehdokkaat paljastetaan 12. heinäkuuta.

Vaikka Emmyt ja Emmy-ehdokkuudet todennäköisesti menevät sivusuun, parempaa menestystä The X-Filesilla on ollut Audie Awards -palkinnoissa. Vuoden parhaille äänikirjoille jaettavat palkinnon jaetaan 31. toukokuuta. The X-Files on asetettu ehdolle kolmessa eri sarjassa: ”Excellence in Production”, ”Multi-Voiced Performance” ja ”paras science fiction -kirja”. Ehdolla on nimenomaan kahdesta äänikirjasta ensimmäinen, Cold Cases. Henkilökohtaisesti pitäisin todella yllättävänä, jos noin kyllästyneillä, monotonisilla ja väsyneillä ääninäyttelemissuorituksilla saataisiin palkintoja (päivitys: ei tullut palkintoja). Arvioni Cold Casesista löytyy tästä ja Stolen Livesista tästä. 

Mulderin ja Scullyn kellaritoimiston lavasteet ovat näytteillä Vancouverissa Back Gallery Project -galleriassa kesäkuun loppuun asti. Gallerian perustaja Monica Reyes on Chris Carterin ystävä, ja luonnollisesti myös Annabeth Gishin hahmon nimen innoittaja. Osa tavaroista on myynnissä huutokaupassa. Carter itse vierailee galleriassa vastailemassa fanien kysymyksiin 30. kesäkuuta.

office.jpg

Suoraan kellarista

The X-Filesin 11. kauden ja 25-juhlavuoden tiimoilta sarjan näyttelijät ovat kierrelleet ympäri comic con -tapahtumia. Isompia tapahtumia näyttäisivät olevan Montreal Comic Con heinäkuussa (paikalla Duchovny, William B. Davis ja Mitch Pileggi; Anderson perui osallistumisensa) ja ”A 25th Anniversary Salute to The X-Files” marraskuussa New Yorkissa. Myös comic coneista suurin, heinäkuussa järjestettävä San Diego Comic Con, suunnittelee The X-Files -tapahtumaa.