Mitään tärkeää ei ole tapahtunut

s7c

FOX ei ole tilaamassa lisää The X-Filesin jaksoja, mutta Chris Carter mietiskelee, miten voisi jatkaa sarjaa. Ei mitään uutta siis.

Alkanut elokuu on tuonut muutamia uutisia ja haastetteluja, jotka eivät oikeastaan kerro mitään uutta.

  • FOX-kanava piti tällä viikolla elokuisin järjestettävän TCA-lehdistöpaneelin (Television Critics Association), ja mainitsi myös suunnitelmistaan The X-Filesin suhteen: niitä ei ole, eikä asiasta ole keskusteltu. FOX Television Groupin johtaja Gary Newman mukaan The X-Filesin edellinen kausi oli kuitenkin hyvää työtä. The X-Filesin sijaan FOX suunnittelee tuovansa takaisin ohjelmistoon sarjat 24 ja Pako (EOnline). Disneylle myyty FOX-kanava aikoo vähentää ohjelmistossaan FOX:n TV-studioiden tuottamien sarjojen määrää, ja ostaa entistä enemmän ohjelmistoa itsenäisiltä tuotantoyhtiöiltä (Deadline).
  • Vaikka jatkotilausta ei ole tullutkaa, pohtii Chris Carter haastatteluissa tuttuun tapaan, voisiko sarjaa jatkaa ilman Gillian Andersonia ja miten. Hän ei ole kertomansa mukaan yrittänyt suostutella Andersonia palaamaan. ”Minun työni on keksiä, miten jatkamme ilman häntä kiinnostavalla tavalla”, Carter sanoo australialaislehden haastattelussa. FOX/Disney-kauppojen takia asia ei kuitenkaan ole tällä hetkellä ajnkohtainen.
  • London Film and Comic Conissa viime viikonloppuna vieraillut David Duchovny ei suostunut sanomaan juuta eikä jaata The X-Filesin jatkumisesta, mutta totesi sarjan kaavan olevan yleisesti ottaen hyvin elinvoimainen ja uusia tarinoita riittäisi kerrottavaksi (audio).
  • Yksi asia, mikä ei ainakaan jatku, on vasta alkanut uusi IDW:n julkaisema The X-Files: Case Files -sarjakuva. Sarjakuvaa toimittava Denton J. Tipton on vahvistanut julkaisun loppumisen. The X-Files: Case Files -sarjakuvaa ehdittiin julkaista vain neljä numeroa. IDW:n julkaisemien The X-Files -sarjakuvien myyntimäärien tiedetään olleen laskusuunnassa jo pitkään.
  • Seuraavaksi David Duchovny ja Gillian Anderson esiintyvät yhdessä Chicagossa Wizard World Comic Conissa elokuun 25.-26. päivä. Anderson ja Duchovny sekä Annabeth Gish, Nicholas Lea, William B. Davis ja Mitch Pileggi ovat mukana Orlandossa Spooky Empire Comic Conissa lokakuun lopussa. Joukko sarjan miestähtiä osallistuu ”Xtraordinary25: A 25th Anniversary Salute to The X-Files” -tapahtumaan marraskuussa New Jerseyssa.
  • Ensi viikolla on tulossa useita vuosipäiviä. Tiistaina 7. elokuuta David Duchovny täyttää 58 vuotta. Torstaina 9. elokuuta juhlitaan puolestaan Gillian Andersonin 50-vuotissyntymäpäivää. Siinä välissä, keskiviikkona 8. elokuuta, tulee kuluneeksi vuosi The X-Filesin 11. kauden kuvausten alkamisesta.

FOX pisti Salaiset kansiot kiinni – lopullisestiko?