Duchovny ja Anderson muistelivat menneitä Chicagossa

iw92 (1)

Chicagon Wizard World -tapahtumassa nähtiin jälleen The X-Files -paneeli.

Edellinen The X-Files -paneeli pidettiin Chicagon comic conissa vasta kaksi vuotta sitten. Silloin paikalla olivat sarjan tähdistä Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi ja William B. Davis. Tällä kertaa Chicagossa nähtiin vain Anderson ja Duchovny, jotka pitivät yhteisen paneelitilaisuuden lauantaina. Edellisestä Duchovnyn ja Andersonin duopaneelista on vierähtänyt jo viisi vuotta. Kyseessä olivat tuolloin esiintymiset Salaisten kansioiden 20-juhlavuoden kunniaksi.

Heti paneelin alkupuolella näyttelijöiltä kysyttiin, mitä he haluaisivat sanoa sarjaa 25 vuotta seuranneille faneille. Andersonilla oli heti vastaus valmiina: ”Olen niin pahoillani. Olen pahoillani, että se on ohi. Olen pahoillani siitä, kuinka se päättyi. Olen pahoillani.” Anderson teki siis jälleen kerran selväksi pettymyksensä päätösjakson tapahtumiin. Sama tyyli jatkui myös muissa vastauksissa. Andersonilta kysyttiin, miten hän uskoisi Scullyn hahmon olleen erilainen, mikäli sarjassa olisi ollut enemmän feminististä näkökulmaa. Andersonin mielestä Salaiset kansiot olisi silloin keskittynyt vähemmän pakkomielteisesti Scullyn lisääntymiskykyyn. Anderson kuitenkin lisäsi, että puutteista huolimatta Scully on ja pysyy feministisenä ikonina, vaikka hahmon kaikkea potentiaalia ei hyödynnettykään. Ja kun Andersonilta ja Duchovnylta kysyttiin, mitä he haluaisivat sanoa 1. kauden aikaisille Mulderin ja Scullyn hahmoille, Andersonin neuvo Scullylle oli ”älä tee sitä”. Duchovny ei keksinyt hämmentävään kysymykseen mitään vastausta.

Eräs kysyjä halusi tietää, olivatko Anderson ja Duchovny koskaan erityisen vaikuttuneita toistensa näyttelijänsuorituksista. Vastaus oli kyllä. Duchovny kertoi erityisesti ihailleensa Andersonin näyttelemistä Ghoulin kohtauksessa, jossa Scully puhuu ruumishuoneella Williamille. Kuten kaikissa kevään ja kesän paneeleissa, kysyttiin taas kerran, mitä Anderson kuiskasi Duchovnylle Nothing Lasts Foreverin loppukohtauksessa. Jälleen kerran näyttelijät totesivat, että Anderson ei kuiskannut yhtään mitään.

chicago2.jpg

Anderson ja Duchovny eläytyivät The Unnaturalin tunnelmiin fanikuvassa. Kuva: Boggsfiles.

Osa kysymyksistä käsitteli tietysti myös vanhoja jaksoja. Yleensä Duchovny on se, joka muistaa tarkasti yksityiskohtia vanhoista jaksoista, ja Anderson ei muista kuin Bad Bloodin. Tällä kertaa Anderson pääsi kuitenkin briljeeraamaan muistoillaan Irresistiblesta ja pelottavimmaksi hirviöksi nimeämästään Donnie Pfasterista. Duchovnylla ei ollut mitään muistikuvaa koko naisten kylvettäjästä ja manikyrististä. Sen sijaan Duchovny muisteli, kuinka kiskoi alas Darin Morganin housuja Small Potatoesissa. Puhetta oli myös Scullyn vanhoista hiustyyleistä, jotka olivat Duchovnyn mielestä kaikki ihan samanlaisia. Se järkytti kovasti Scullyn hiuksista tunnetusti tarkasti huolehtivaa Andersonia, jonka mielestä kampaukset olivat kaikki erilaisia.

Usean kysymyksen kautta tiedusteltiin, onko Duchovnylla ja Andersonilla jotain yhteistä hahmojensa kanssa tai miten hahmot ovat vaikuttaneet heihin. Vastausten mukaan yhtäläisyyksiä ja vaikutusta ei paljon ollut. Andersonilta ja Duchovnylta kysyttiin tietysti myös, uskovatko he vielä työskentelevänsä yhdessä. Andersonin mielestä olisi hauska tehdä yhdessä jokin komedia tai pilaversio The X-Filesista.

Seuraavan ja kenties viimeisen kerran Anderson ja Duchovny kohtaavat paneelin merkeissä lokakuun lopussa Orlandossa Spooky Empire Comic Conissa. Anderson on ilmoittanut, ettei tee enää tämän vuoden jälkeen comic con -esiintymisiä.

Koko Wizard Word Chicago -paneeli

Katso myös:
Kesän comic con -satoa
Gillian Anderson kommentoi viimeistä kautta