Gag reelit kautta aikojen

5x12e

Huumoria pimenevien iltojen piristykseksi.

Pilalle menneet otokset ovat nykyään DVD- ja Blu-ray -julkaisujen vakiomateriaalia, mutta toisin oli The X-Filesin varhaisina päivinä 1990-luvulla. YouTubesta sarjan vanhat gag reelit ovat kuitenkin löytyneet huonolaatuisina versioina jo pitkään. Kyseiset gag reelit kasattiin aikoinaan yhteen sarjan tekijöiden iloksi: sarjan tekijät kokoontuivat joka vuosi juhlimaan kauden kuvausten päättymistä, ja noissa juhlissa oli tapana katsoa nauha kuvauksissa tapahtuneista kommelluksista. The X-Filesin vanhat gag reelit on siis tarkoitettu vain tekijäporukan silmille, mikä selittää sen, miksi osa niiden sisällöistä on ihan muuta kuin itse pilalle menneitä otoksia. Nauhoilla kiitellään tekijöitä hyvästä työstä, pottuillaan David Duchovnylle tai vitsaillaan FOX:n sensurista. Kauden 6 gag reel sisältää puolestaan vitsin Mulderille ja Scullylle kirjoitetusta Jim Carrey / Adam Sandler -tyylisestä assistentista. Vanhoja gag reeleja ei ole koskaan julkaistu hyvälaatuisina versioina. Todennäköisesti YouTubesta löytyvät versiota ovat alun perin peräisin jonkun vancouverilaisen kuvausryhmän jäsenen VHS-nauhoilta.

Tästä kausien 1-7 pilalle menneet otokset sisältävästä videosta on leikattu pois kaikki epäolennaiset kuvausporukan sisäpiirin vitsit:

Fight the Futuren gag reel julkaistiin lopulta hyvälaatuisena versiona, kun elokuva julkaistiin uudelleen DVD:na ja Blu-rayna vuonna 2008. Mukana on myös se otos, jonka Chris Carter vannoi pysyvän ikuisesti lukittuna kassakaapissaan:

Vuonna 2008 julkaistiin DVD:na ja Blu-rayna tietysti myös I Want to Believe -elokuva, ja extroista löytyi virallinen gag reel:

Uusien kausien gag reelit on myös julkaistu kausien DVD- ja Blu-ray -julkaisuissa. Kauden 10 gag reel löytyy YouTubesta jostain syystä neljäksi lyhyeksi pätkäksi pilkottuna:

Erillisenä pätkänä löytyy vielä kuuluisa ”apple in the boob” -moka:

Uusin gag reel on tietysti kauden 11 gag reel. Näitä myöhempien kausien gag reeleja on mukava katsella, koska kuvauksissa vaikuttaa olleen hauska ja rento tunnelma, toisin kuin ilmeisesti oli 1990-luvulla.

Lopuksi ne pidemmät, joutavuuksia sisältävät versiot kausien 1-9 gag reeleista:

Tulossa pian: viimeinen (?) suuri The X-Files -kokoontuminen Orlandon Spooky Empiressa ensi viikonloppuna

The X-Files: kulissien takaa