The X-Files -pelit

unrestrictedaccess

The X-Files: Unrestricted Access

Ilmestynyt: 1.1.1997
Kehittäjä: Fox Interactive

 

The X-Files: Unrestricted Access ei varsinaisesti ole peli vaan katsaus itse sarjaan. Peli sisältää jaksoon liittyviä kuvia, esineitä ja asiakirjoja sekä videoita ja ääninäytteitä. Myös henkilöhahmot ja sarjan mytologia esitellään. Lisäksi Unrestricted Access sisälsi mm. näytönsäästäjiä ja taustakuvia. Vuonna 1997 julkaistu peli kattoi sarjan neljä ensimmäistä kautta.

 

txfgame

The X-Files Game

Ilmestynyt: 31.5.1998
Kehittäjä: HyperBole Studios

 

The X-Files Game kuvattiin juuri ennen Fight the Futuren kuvauksia, mutta ajallisesti se on sijoittuvinaan kolmannelle kaudelle Hell Moneyn jälkeen, vaikka moni seikka puhuukin tätä vastaan. Pelaaja on pelissä agentti Craig Willmore, jonka Skinner käskee tutkimaan Mulderin ja Scullyn salaperäistä katoamista. Pelissä näyttelevät mm. Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Steven Williams, Bruce Harwood, Tom Braidwood, Dean Haglund ja William B. Davis. Pelin käsikirjoittivat Richard Dowdy, Greg Roach ja Frank Spotnitz Chris Carterin ja Spotnitzin tarinan pohjalta. Alkuperäinen käsikirjoitus oli peräti 842 sivua pitkä ja peli vei yhteensä seitsemän CD-ROM-levyä. Pelissä on runsaasti viittauksia The X-Files -jaksoihin. Niistä voi lukea enemmän täältä. Jos pahasti mokasi, Mulder ja Scully kuolivat: Scullyn kuolinpätkä löytyy täältä, Mulderin kuolinpätkä täältä ja Scully Mulderin hautajaisissa täältä. Koko pelin löytää nykyään YouTubesta läpipelattuna esimerkiksi tältä kanavalta. YouTubesta löytyy myös lyhyt dokumentti pelin tekemisestä.

 

resistorserveThe X-Files: Resist or Serve

Ilmestynyt: 16.3.2004
Kehittäjä: Black Ops Entertainment

 

 

Sarjan jo loputtua julkaistu peli sijoittuu seitsemännelle tuotanokaudelle ja jakautuu kolmeen eri jaksoon. The X-Files: Resist or Serve on selviytymiskauhupeli, jossa pelaaja voi pelata joko Mulderin tai Scullyn hahmossa. Valinta vaikuttaa pelin kulkuun.  Mulder ja Scully lähtevät Coloradoon tutkimaan murhia, ja kohtaava aaveita, zombeja ja avaruusolentoja. Peli seuraa sarjan mytologiaa. Siinä nähdään esimerkiksi musta öljy ja yritetään estää avaruusolentojen invaasio. David Duchovnyn ja Gillian Andersonin lisäksi mukana on suuri joukko sarjan näyttelijöitä lainaamassa äänensä hahmoilleen. Tämänkin pelin löytää YouTubesta läpikahlattuna: Mulderin osuus pelistä on esimerkiksi tässä ja Scullyn osuus tässä.