Taustaa: 3. tuotantokausi

3. tuotantokausi: Brandi X

Toisen kauden päätösjakson cliffhanger, jossa Mulder jätettiin kesän ajaksi kuolemaan CSM:n sytyttämään bunkkeriin avaruusolentojen ruumiiden kanssa, toi The X-Filesille runsaasti huomiota. Kun sarja palasi syksyllä ruutuun, se oli jo noussut pienen piirin kulttisarjasta ilmiöksi. Anasaziin verrattuna The Blessing Way tuplasi katsojaluvut. The X-Files oli ilmiö, jota kaikkien oli pakko katsoa. Maailmalla suosio oli vielä suurempaa kuin kotimaassa. Anderson kävi mainostamassa sarjaa Australiassa, ja joutui 10 000 fanin piirittämäksi.

Suosion huipulla oheistuotteita sikisi kiihtyvää tahtia: T-paitoja, novelleja, sarjakuvia, pelejä, keräilykortteja, avaimenperiä, videokasetteja… Mark Snown soundrack ja levy Songs in the Key of X julkaistiin keväällä 1996. David Duchovny ja Gillian Anderson poseerasivat alastomina sängyssä kuuluisassa Rolling Stonesin kannessa.

The X-Files oli ensimmäinen sarja, jota fanitettiin internetin kautta. Fanit olivat omaksuneet itselleen nimen x-phile. X-philet toimivat internetfanituksen uranuurtajina, ja keksivät muun muassa vielä nykyäänkin käytettäviä populaarikulttuurin termejä kuten shipper tai MOTW.

Kolmas kausi toi The X-Filesille myös joukon palkintoja. Sarja voitti viisi Emmya kahdeksasta ehdokkuudesta, tärkeimpänä Darin Morganille myönnetty parhaan käsikirjoituksen Emmy jaksosta Clyde Bruckman’s Final Repose. The X-Files oli ensimmäinen FOX:n sarja, joka pääsi Emmy-ehdokkaaksi parhaan draamasarjan kategoriassa. Duchovny ja Anderson saivat Screen Actors Guild Award- ja Golden Globe –ehdokkuudet, mutta näistä palkinnoista ainoastaan SAG irtosi Andersonille.

FOX oli kiinnostunut rahastamaan uuden lippulaivansa suosiolla, ja ajatus kokopitkän elokuvan tekemisestä mainittiin ensimmäisen kerran kolmannen kauden aikana.

Takaisin sivulle: Sarjan historia