Taustaa: 7. tuotantokausi

7. tuotantokausi: Loppu näkyvissä

Seitsemännen tuotantokauden alkaessa marraskuussa 1999 uskottiin yleisesti, että kausi jäisi sarjan viimeiseksi. David Duchovnyn ja Chris Carterin sopimukset päättyisivät kauden lopussa. Vaikka Gillian Andersonin sopimus kestäisi vielä vuoden pidemmälle, hän oli myös valmis siirtymään urallaan eteenpäin. Duchovny ei salaillut aikomustaan jättää sarja.

Sarjan jatkuminen näytti vielä epätodennäköisemmältä sen jälkeen, kun Duchovny haastoi FOX:n oikeuteen väittäen, että yhtiö oli huijannut myydessään sarjan uusintaoikeudet sisarkanavalleen liian halvalla. Myös useat muut, kuten Steven Bochco ja Alan Alda ovat sittemmin haastaneet FOX:n oikeuteen samasta asiasta. Duchovny myös väitti, että Carterille maksettiin asian salaamisesta.

Seitsemännen kauden aloitusjakso sai kuutoskauden aloitusjaksoakin pienemmät katsojaluvut, mutta yleisesti ottaen kaudella oli lähes yhtä suuri yleisö kuin edeltäjällään. Lopun lähestyessä seitsemännellä kaudella päätettiin monia vuosia jatkuneita juonia. Mulder sai vihdoinkin vastauksen siihen, mitä tapahtui Samanthalle.  Chris Carter vetäisi hihastaan vielä yhden mainostempun, kun Millennium-jaksoa mainostettiin etukäteen jaksona, jossa Mulder ja Scully vihdoinkin suutelevat vuosituhannen vaihtumisen kunniaksi.

Gillian Anderson sai mahdollisuuden ohjata ja käsikirjoittaa oma jakso, samoin David Duchovny toistamiseen, ja jopa William D. Davis kirjoitti yhden jakson.

Jaksojen tuotantobudjetti oli paisunut kolmeen miljoonaan dollariin. Sarjan tähdet saivat 250 000 dollaria jaksolta, mikä tietysti on huomattavasti pienempi summa kuin miljoonan tai enemmän yhdestä jaksosta samoihin aikoihin tienanneilla Frendien tai Frasierin tähdillä. Kaikesta huolimatta FOX ei aikonut päästää irti hittisarjastaan. Chris Carterin uusin sarja Harsh Realm oli kokenut nopean lopun, mistä Carter syytti FOX:n huonoa promootiota, eikä FOX:lla ollut tarjolla muitakaan draamasarjoja tilalle.

Kun kauden päätösjakso Requiem kuvattiin, ei vieläkään tiedetty oliko kyseessä koko sarjan vai vain kauden päätös. Vasta muutama päivä ennen päätösjakson esittämistä varmistui, että Chris Carter tekisi kahdeksannen kauden, joko ilman Duchovnya tai Duchovnyn kanssa. Vasta juuri ennen Requiemin esitystä julkistettiin, että Duchovny osallistuisi kahdeksanteen kauteen, mutta vain noin puoleen kauden jaksosta ja niistäkin osaan vain cameoroolissa Duchovnyn palkan kohotessa 400 000 dollariin jaksolta. Lue enemmän kevään 2000 tapahtumista tästä.

 

Takaisin sivulle: Sarjan historia