Vancouverin kuvauspaikkoja

The X-Filesia kuvattiin Pohjois-Hollywoodiksi ristityssä Vancouverissa niin monia vuosia, että moni sen kadunkulma, motelli ja tie on päätynyt sarjaan. Alla on mainittu muutamia ikonisimpia kuvauspaikkoja, joissa on myös helppo vierailla. Tarkemmat kuvauspaikat löytää esimerkiksi sivuilta XF Marks the Spot ja The X-Files Filming Locations sekä sarjan location managerien Louisa Gradnitzerin ja Todd Pittsonin kirjoittamasta kirjasta X Marks the Spot (1999).

 

Sseymoureymour Demonstration Forest

Kun Mulder ja Scully ovat metsässä, he ovat yleensä Seymour Demonstration Forest -nimisellä luonnonsuojelualueella Pohjois-Vancouverissa. Metsä on esiintynyt kymmenissä Salaisten kansioiden jaksoissa.

 

 

riverviewRiverview Hospital

Coquitlamissa sijaitseva entinen sairaalarakennus on toinen lukuisissa jaksoissa aina pilotista lähtien esiintynyt kuvauspaikka (ks. tämä sivu). Se on myös esittänyt Scullyn myöhempää työpaikkaa eli Our Lady of Sorrows -sairaalaa.

 

lionsgateLions Gate Travelodge

Capilanossa sijaitseva motelli on kenties The X-Filesissa useimmin esiintynyt motelli. Mulder ja Scully ovat yöpyneet siellä jaksoissa Fallen Angel, Colony, End Game, Paper Hearts ja Detour.

 

 

motelliCedar Lane Motel

White Rockissa sijaitseva motelli on se paikka, jossa Mulder ja Scully yöpyivät pilotissa. Myöhemmin sama hotelli esiintyy myös jaksossa Demons.

 

 

stanleyStanley Park

Vancouverin keskustassa sijaitseva suuri puisto Stanley Park on esiintynyt jaksoissa Apocrypha, Unrequited ja The Pine Bluff Variant. Fearful Symmetryssa nähty Stanley Parkin eläintarha on jo suljettu.

 

 

1x16h

Vancouver Aquarium

Syväkurkun ja Mulderin kohtauspaikka jaksossa E.B.E sijaitsee Stanley Parkin Vancouver Aquariumissa.

 

 

1x20xa

Vancouver Centre Mall

Tämän kauppakeskuksen liukuportaiden alla piileksi Tooms. Saman kauppakeskuksen jalokiviliike ryöstettiin Lazaruksessa.

 

 

1x23c

Vanterm Overpass

Syväkurkku kohtaa loppunsa The Erlenmeyer Flaskissa Vantermin ylikulkusillalla lähellä Vancouverin satamaa.

 

 

mountainview

Mountainview Cemetery

Mountainview Cemetary esiintyi sarjassa usein kun tarvittiin hautausmaata, eli jaksoissa Shadows, Space, Irresistible, Soft Light ja The Blessing Way.

 

 


pendrell suitesPendrell Suites, 1419 Pendrell Street

Lähellä Vancouverin keskustaa sijaitseva asuintalo Pendrell Suites on esiintynyt niin monissa TV-sarjoissa, että se on saanut nimen Alien House. Salaisissa kansioissa siinä sijaitsi Scullyn asunto. Agentti Pendrell nimettiin talon mukaan.

 


the wellingtonThe Wellington, 2630 York Avenue

Mulderin asunnon ulkokuori sijaitsee puolestaan Kitsilanossa The Wellington -nimisessä asuintalossa.

 

 

1x03xdBunzten Lake ja Rice Lake

Buntzen Lake ja Rice Lake ovat toimineet sarjassa järvikohtausten näyttämönä esittäen joskus jopa samaa järveä (Quagmire). Suosittu virkistysalue Buntzen Lake esiintyy myös jaksossa Conduit ja Rice Lake jaksoissa One Breath ja Clyde Bruckman’s Final Repose.

 

2x06kGrouse Mountain

Legendaarinen Scullyn abduktiopaikka Ascensionissa, Skyland Mountain, on todellisuudessa suosittu näköalapaikka Grouse Mountain aivan Vancouverin liepeillä. Samalla vuorella sijaitsi myös CSM:n piilopirtti The Red and The Blackissa.

 

 

britanniaBritannia Mine Museum

Paper Clipissa paljon kansioita sisältävä kaivos on todellisuudessa Britannia Beachilla sijaitseva vanha kuparikaivos, joka toimii nykyään museona. Britannia Beachilla kuvattiin myös muita Anasazin, The Blessing Wayn ja Paper Clipin kohtauksia.

 

3x20hOvaltine Café

Mulder syö bataattipiirakkaa tässä Hastings Streetilla Chinatownissa sijaitsevassa kahvilassa jaksossa Jose Chung’s From Outer Space. Sama kahvila nähdään jaksossa The Lost Art of Forehead Sweat.

 

 

4x03b13275 Colebrook Rd., Surrey

Ei ole kodin vertaista paikkaa. Homen hirviötalo sijaitsee Surreyssa. Sama talo esiintyy myös jaksossa Aubrey.

 

 

5x13wRuskin Dam

Ruskin-pato esittää avaruusolentojen ja abduktoitujen kohtauspaikkaa Ruskin-patoa jaksoissa Patient X ja The Red and the Black.

 

5x20tRogers Arena

The Endin shakkikohtaus kuvattiin silloisella General Motors Placella, nykyisellä Rogers Arenalla. Jakson ulkokohtauksia kuvattiin areenan lähistöllä.

 

1004iiBlieberger Farm, Langley

Mulderin ja Scullyn talo, Unremarkable House, on Walnut Grovessa sijaitseva suosittu kuvauspaikka Blieberger Farm.

 

 

1001g915 W Hastings Street

Mulderin ja Scullyn ensimmäinen yhteinen kohtaus The X-Filesin uudelleenlämmittelyssä kuvattiin kaupungin keskustassa The Vancouver Clubin edessä.

 

 

1002ppCates Park

Cates Park ja kuuluisa Home Againin tukkipuu sijaitsevat Pohjois-Vancouverissa. Samassa puistossa sijaitsi myös The X-Files -laatalla varustettu penkki, jonka joku innokas fani myöhemmin varasti.

 

1006ccGeorgia Viaduct

Kun avaruusalus saapuu My Struggle II:n lopussa Washington DC:hen, se saapuu todellisuudessa Georgia Viaduct -nimiselle ylikulkusillalle lähellä Rogers Arenaa.

 

t59 A-maze-ing Laughter

Yue Minjunin Vancouverin keskustan Morton Parkissa sijaitseva pronssiveistos A-maze-ing Laughter nähdään näyttävästi jaksossa The Lost Art of Forehead Sweat.

 

fs74

Cypress Mountain

Mulder ja Scully löytävät totuuden Cypress Mountainin Quarry Lookout -nköalapaikalla.

 

gh12

Queen of Sydney

Ruostuva Queen of Sydney -alus on ankkuroitu Fraser-joen varteen. Alus nähdään jaksossa Ghouli.

 

nl88

St. Andrew’s Wesley United Church

Jaksossa Nothing Lasts Forever nähty kirkko on aivan Vancouverin keskustassa sijaitseva St. Andrew’s Wesley -niminen kirkko.

 

4ms118Rogers Sugar

My Struggle IV:n viimeiset hetket on kuvattu vanhassa  sokeritehtaassa, joka sijaitsee Vancouverin satamassa osoitteessa 123 Rogers St.