The X-Files: muut tuottajat

Tällä sivulla ovat ne tuottajat, joita ei ole mainittu jo käsikirjoittajien tai ohjaajien sivulla:

paul rabwin.GIFPaul Rabwin ei koskaan kirjoittanut tai ohjannut yhtään sarjan jaksoa, toisin kuin monet muut sarjan tuottajat. Sen sijaan hän tuotti sarjaa ensimmäisestä pilotin jälkeisestä jaksosta sen silloiseen päätösjaksoon asti. The X-Filesin lisäksi Rabwin tuotti Millenniumia ja The Lone Gunmenia. Rabwin osallistui lähinnä sarjojen jälkituotantoon, sillä hän asui Los Angelesissa ja kävi Vancouverissa vain harvakseltaan.

Joseph Patrick Finn tuotti The X-Filesia sen ensimmäiset viisi kautta. Finn on vilahtanut The X-Filesissa myös näyttelijänä jaksoissa The List ja All Souls sekä I Want to Believe -elokuvassa esiintyen aina papin roolissa. The X-Filesin jälkeen Finn on tuottanut mm. sarjoja Flash ja Arrow.

Lori Jo Nemhauser aloitti sarjassa kolmannella kaudella sen jälkituotannon parissa. Neljännestä kaudesta alkaen hän toimi sarjan tuottajana aina kuudennen kauden loppuun asti. Myöhemmin Nemhauser on tuottanut esimerkiksi sarjoja Mullan alla, Entourage ja Damages.

David Amann aloitti The X-Filesissa sarjan muutettua Los Angelesiin. Kuudennella kaudella Amann toimi sarjan script editorina ja kirjoitti Terms of Endearmentin ja Agua Malan, mutta jälkimmäisestä huolimatta (anteeksi!) hän pääsi sarjan tuottajaksi seitsemännen kauden alusta alkaen. Amann pysyi sarjassa yhdeksännen kauden loppuun asti ja myös kirjoitti muutaman jakson kaudessa. The X-Filesin jälkeen Amann työskenteli pitkään sarjojen Ilman johtolankaa ja Castle parissa.

Harry V. Bring liittyi myös The X-Filesiin kuudennen kauden alusta alkaen toimien ensin unit production managerina. Seitsemännen kauden puolivälissä hän eteni tuottajaksi ja toimi sellaisena sarjan loppuun saakka. Bring aloitti Criminal Mindsin tuottajana sarjan seitsemännellä kaudella.

Michelle MacLaren tuotti ensin toista 1013-sarjaa Harsh Realm ennen siirtymistään The X-Filesin tuottajaksi seitsemännen kauden loppupuolella. Gillian Andersonin lisäksi MacLaren on ainoa nainen, joka on ohjannut jakson The X-Filesiin. Sarjan loputtua MacLarenin ura on ollut menestyksekäs. Hän on ohjannut mm. sarjoja The Walking Dead, Better Call Saul, Game of Thrones sekä Breaking Bad, jonka tuottajana MacLaren myös toimi voittaen kaksi Emmya.

Bernadette Caulfield tuotti The X-Filesia kuudennen kauden alusta seitsemännen kauden puoleenväliin asti. Myöhemmin Caulfield on tuottanut esimerkiksi Big Lovea ja Game of Thronesia.

Michael W. Watkins tuotti myös The X-Filesia kuudennen kauden alusta seitsemännen kauden puoleen väliin asti. Hän myös ohjasi sarjaan kuusi jaksoa, joukossa mm. X-Cops, The Sixth Extinction II: Amor Fati ja Arcadia. Sittemmin Watkins on työskennellyt esimerkiksi sarjojen Pako ja Blacklist parissa.

Daniel Sackheim oli tuottamassa The X-Filesin pilottia ja muutamaa ensimmäistä jaksoa. Seuraavan kerran hän palasi The X-Filesin pariin Fight the Futuren tuottajana, ja jatkoi tehtävissä kuudennelta kaudelta alkaen seitsemännen kauden puoleenväliin asti. Sackheim on tuottanut myös sarjoja Millennium, Harsh Realm, House, Night Stalker ja Americans. Tämä Emmy-palkittu ohjaaja on lisäksi ohjannut jaksoja esimerkiksi sarjoihin NYPD Blue ja Game of Thrones.

Tony Wharmby liittyi sarjaan vasta sen kahdeksannella kaudella, mutta ehti ohjata seitsemän jaksoa ja tuottaa sarjaa yhdeksännen kauden alkupuolella. The X-Filesin jälkeen häntä ovat työllistäneet esimerkiksi sarjoissa Bones, O.C. ja NCIS-sarjat.

Gina Lamar hyppäsi Millenniumin kautta mukaan The X-Filesiin toimien ensin viidennen kauden loppujaksoista lähtien post-production supervisorina ja seitsemännellä kaudella tuottajana. Sen jälkeen Lamar liittyi sarjaan Dark Angel, ja on sittemmin tuottanut ja ohjannut sarjoja CSI: Miami ja Jane the Virgin.

David Greenwalt tuotti The X-Filesia neljännen kauden loppupuolella ja kirjoitti jakson Synchrony, mutta lähti sitten sarjasta. Nykyään Greenwalt on menestynyt tuottaja, joka on työskennellyt esimerkiksi sarjojen Grimm, Angel ja Buffy vampyyrintappaja parissa.

Sarjan käsikirjoittajia  Sarjan ohjaajia  Sarjan muita tuottajia  Sarjan näyttelijöitä  Sarjan muita tekijöitä